Публикация

Пролетната умора може да бъде победена


Някак ни е празнично. Както всяка пролет. Както всяка пролет обаче ни е и някак уморено. Нищо, че тази зима студът ни пощади. Организмът ни отвръща на смяната на сезона, колкото и на нас да ни се струва, че преход зима – пролет в момента няма.

Пролетна умора. Смяната на ниско с високо атмосферно налягане, излишък на мелатонин, образуван през не толкова слънчевата част от годината и оттук недостиг на енергия. Всичко по-неприятно в момента обясняваме с пролетната умора. И ни заливат със съвети: „Не се излежавайте сутрин, понеже в момента на събуждането се образувал най-важният хормон на активността.”; „Преминете незабавно към поне 5-минутна утринна гимнастика, за да се стимулира кръвообращението.”; „Повече светлина и въздух!”; „Слънце и светлина за тонус!”; „Повече кислород за уморения мозък!”; „Повече витамини!”; „Разходка на открито!”; „Спорт, за да заредим енергия.”; „Минерална вода, билкови и плодови чайове, натурални сокове!”; „И много духовна храна”.

По данни на Световната здравна организация умората е вторият по честота симптом в света след болката. Умората е най-разнообразна – от чисто физическото изчерпване до психосоциалната умора, породена от "въртенето на празни обороти".

Каквато и да е причината обаче, умората все пак има познато лице. Най-безобидната й черта е загубата на апетит, нещо, което може и да зарадва някого. До умора водят нормалните професионални и семейни дейности, израстването при децата, бременността, изпитите, възрастовите изменения при старите хора, обичайните свръхнатоварвания при спортистите, както и прекараните инфекции и заболявания.

Ставаме раздразнителни, не издържаме на физически натоварвания, заспиваме трудно, събуждаме се изморени, губим интереса към другия пол, децата ни имат проблеми с концентрацията в училище. Опитваме различни средства, за да се справим с този проблем, но не винаги успешно. Прибягваме до големи количества кафе, чай, лекарства за борба с умората, антидепресанти и сънотворни. Заблуждаваме се от временното подобрение, след което отново изпадаме в старото състояние. Или се чувстваме още по-зле, поради изчерпването на енергийните запаси на организма или на нежеланите ефекти на тези лекарствени продукти.

Едно добро решение в случая е и Sargenor – ампули за пиене. Оригиналният френски продукт по напълно естествен начин ни кара да надвием умората и да се чувстваме бодри. Комбинация е от две незаменими аминокиселини – аргинин и аспартат. Повлиява благоприятно всички компоненти на умората. Премахва чувството за отпадналост след прекарани инфекции, интензивни умствени и физически натоварвания и др. Съчетава енергезиращо, детоксикиращо и ноотропно действие. Подобрява съня, паметта, вниманието и приемането на нова информация.

Sargenor без да прави чудеса, участва в метаболитните процеси на организма и възвръща нормалното енергийно състояние. Липсата на взаимодействия с други лекарства и на нежелани ефекти го прави подходящ за хора от всички възрастови групи.

За да има ефект, Sargenor трябва да се приема по 1 ампула на гладно 3 пъти на ден в продължение на 7-14 дни. Заблуда е да се очаква мигновен ефект с приема на 1 ампула. Действието на Sargenor започва след третия-четвъртия ден от началото на приложението му. Дозировката за деца е 1-2 ампули на гладно. Sargenor съдържа 1 г захароза, което трябва да се вземе под внимание при диабетно болни. Sargenor няма странични действия и опасност от предозиране, защото максималната дневна токсична доза е по-висока от терапевтичната 100-150 пъти.

По напълно естествен начин Sargenor ни кара да се чувстваме здрави, бодри и силни, способни да се справяме не само с пролетната умора, но и с предизвикателствата на времето, в което живеем.

Коментари