Публикация

Излезе алманах „Ракът, България, светът”


Фондация „Светът” представи алманаха „Ракът, България, светът”, в който са обобщени медицински и статистически данни за едно от най-важните социалнозначими заболявания в нашата страна.
Основен автор на книгата е известният онколог и общественик проф. Иван Черноземски, който е председател на Обществения съвет на Център „Фонд за лечение на деца”.

Алманахът съдържа всичко актуално за причините, ранните признаци, протичането, лечението и прогнозата при най-разпространените онкологични заболявания - ракът на млечната жлеза, на матката и яйчниците, на белия дроб, на стомаха, на дебелото черво и ректума, на простатата, на кожата и др.

Статиите са своеобразно ръководство за медицинските специалисти, но са написани на разбираем и за по-широката аудитория език. Представен е и Европейският кодекс с правила за борба срещу рака, заяви пред репортер на health.bg проф. Черноземски.

В отделните части на изданието са застъпени психологическите, икономическите и социалните последици от онкологичните заболявания. Има конкретни данни за заболеваемостта в България в сравнение с други европейски държави.

Коментари