Публикация

Умората атакува след стрес


Умората има много лица – невъзстановителен сън, раздразнителност, главоболие, нарушена концентрация или липса на памет за близки събития, понижена работоспособност. С една дума – изтощение. През зимата липсва слънчице, дните са къси, движението е по-малко. Традиционно това е сезонът, през който приемаме по-малко пресни плодове и зеленчуци.

Липсват важни витамини и минерали, защото те обичайно отсъстват от “зимното меню”. Имунната система е отслабнала докато се бори с присъщите за сезона инфекции, а в организма има вредни и ненужни вещества, натрупани след прекарания грип.

Всеки един от тези фактори сам по себе си е достатъчен да обърка нормалния ритъм на тялото, а когато са в комбинация, то изразходва много повече енергия за да се справи с тях и така се изморява по-бързо.

Как да си помогнем докато чакаме пролетта, слънчицето и събуждането на природата за новия жизнен цикъл?


Ежедневно в менюто трябва да присъстват белтъците под формата не на тлъсти меса, а на продукти като извара, орехи, риба, обезмаслени сирена и млека. Тези храни улесняват организма да произвежда хормоните на щастието, соматотропин – за гладка кожа и силна мускулатура и серотонин – за добро настроение. Плодовата захар е много полезна , защото поддържа нивото на кръвната ни захар и подпомага изгарянето на излишните мазнини. Затова плодовете, зеленчуците и плодовите сокове трябва задължително да присъстват в ежедневното ни меню. Витамините са жизнено необходими за тялото ни, особено през зимата. Добре е да се снабдим с някой от поливитаминните препарати, налични в аптеките.

През зимата и особено след грип в тялото ни намаляват и някои от ценните незаменими аминокиселини, които са необходими за енергийното обезпечаване на организма. И за това има решение – Сарженор.

Той съдържа две незаменими аминокиселини - аспартат и аргинин. Те участват в жизнено важни за организма процеси, каквито са доставянето на енергия и освобождаването от токсините. Нуждите от аргинин са силно завишени при умора и стрес. Сарженор има три основни действия. Енергизиращо – уникалното съчетание на двете аминокиселини подпомага способността на организма да преработва и усвоява веществата, които го зареждат с енергия. За разлика обаче от добре познатите енергизиращи напитки, които дават усещане за тонус само в рамките на 1-2 часа след приема, ефектът на Сарженор е продължителен.

В допълнение, Сарженор ускорява изхвърлянето на токсините от организма - така ни помага по-бързо да се освободим от крайните вредни продукти на обмяната, както и от тези, които са се натрупали по време на боледуването от вирусни инфекции. Така тялото ни усвоява по-лесно витамините, минералите и микроелементите от храната. И трето, но не на последно място,

 

Сарженор подпомага мозъчната дейност – подобрява съня, заличава психичната умора, улеснява приемането на нова информация. Затова е много подходящ за хора, чиито професии са свързани с интензивно умствено натоварване и психическо напрежение, както и за ученици и студенти.

Важно е да се знае, че за да има ефект, Сарженор трябва да се приема три пъти на ден по една ампула поне седем - десет дни. Препаратът има приятен вкус и не се налага допълнително да се разрежда с вода или други течности.

 

Сарженор е подходящ и за деца, като разбира се при тях дозировката е по-ниска от тази на възрасните и е съобразена със съответната възраства група. Сарженор е напълно безвреден, защото след като свършат полезната си работа, двете аминокиселини също се отделят по естествен път от организма.

За добър тонус си осигурявайте поне половин час разходка на чист въздух всеки ден и не пропускайте всяка възможност да повишите настроение си, защото смехът и положителните емоции ни поддържат бодри, млади и способни да се справим с предизвикателствата в ежедневието.

Коментари