Публикация

Мекотъканният ревматизъм е лечим


Мекотъканният ревматизъм е най-често срещаното ревматично заболяване - 50% от всички ревматични болести. Той е абсолютно лечим, ако бъде диагностициран рано и своевременно лекуван. Ако човек има добра здравна култура, няма да се стигне до усложнения. 

При първичния мекотъканен ревматизъм най-честа причина е свръх натоварването на ставите и околоставните пространства. От него боледуват пианисти, цигулари, спортисти, при които се натоварват определени стави на ръцете.

Има обаче и вторичен мекотъканен ревматизъм. Той се получава в резултат на артрити, колагенози, които като последица включват околоставните тъкани. 

Основната група лекарства, която се използва, са нестероидните противовъзпалителни средства. Прилагат се през устата, мускулно, анално – свещички.

Има и средства за локално приложение. Тези, които се приемат през устата, увреждат хранопровода, стомаха, дванайсетопръстника и червата.

Съвременната наука обръща поглед хиляди години назад във времето, за да преоткрие древни рецепти за локално приложение.

Такъв пример е NeОx, който съществува в две форми - крем и маслен разтвор. Хубавото на масления разтвор е, че се прилага и за лечебен масаж, и за обикновено локално приложение. 
 И двете форми помагат при мекотъканния ревматизъм, но те са подходящи и за всички ставни заболявания.

Но не трябва да се забравят и травмите. Масленият разтвор е подходящ и като профилактика срещу декубитуси или рани, които се получават при залежаване на болните. Масажът разширява кръвоносните съдове. Има и обезболяващ ефект.

Лечението на мекотъканния ревматизъм, ако той е в острата си фаза, става за около 20 – 30 дни, след което се приключва напълно.

Масленият разтвор на NeOx стига за месец, месец и половина, цената му е доста ниска, така че съчетанието на добра цена и прекрасен лечебен ефект е много добро за съвременния човек.

Кремът също има приложение освен за локално намазване и във физиотерапията  с ултразвук. И кремът, и масленият разтвор помагат за изнасянето на свободните кислородни радикали, което означава, че те имат антиоксидантен ефект. 

Но когато става въпрос за хроничен проблем, т.е. когато пациентът не си е обърнал сам внимание или не е имал време да се обърне към общопрактикуващ лекар или специалист, тогава вече приложението на NeОx крем и маслен разтвор, трябва да бъде в по-дълъг период от време.

Важно е да се знае, че липсват странични ефекти и няма алергизация.

 

Коментари