Публикация

Аюрведа – най-древната лечебна система

Тя е дала началото на всички лечебни системи – ароматотерапия, музикотерапия, аюрведичните масажи, акупунктурата в китайската медицина.


Аюрведа не е само медицинска дисциплина, а цялостна философия, дошла от древността, доказала своята жизненост през хилядолетията, дала началото на всички лечебни системи – ароматотерапия, музикотерапия, аюрведичните масажи, акупунктурата в китайската медицина.

С това, че балансира енергиите в тялото и очиства токсините, Аюрведа дава възможност на самовъзстановителните процеси на организма да потекат и да се стигне до самоизлекуване.

Аюрведа отключва възстановителните възможности на организма. И в този смисъл много успешно се съчетава с всички други лечебни системи, включително и с модерната медицина.

В нашия център идват по-често хора с проблеми в опорно-двигателната система, ставни, мускулни, неврологични, бъбречни заболявания, всякакъв вид автоимунни заболявания.

Пациентът по принцип трябва да е готов да смени начина си на живот, да осъзнае, че сетивата са дадени на човека на първо място да оцелява и на второ място - за удоволствие.

Аюрведа поставя много ограничения и от страна на пациента се изискват доста сериозни усилия.

Най -големите трудности са във връзка с храненето. Твърде много е объркано нашето хранене и твърде много нискокачествени и буквално токсични храни приемаме.

Това според Аюрведа е мъртва храна. Няма го живота в нея. 

Ние вкъщи сме вегетарианци, храним се предимно с готвени зеленчуци, черен хляб, бобови храни. Бих препоръчала нещо хубаво, което в Аюрведа се нарича мункдау. Това е широко разпространено растение в Индия, в България се продава като зелена соя. 


Коментари