Публикация

Етикет във фитнес залата


Ако залата за фитнес за вас е място, където се дистанцирате от суматохата и суетата на окръжаващия ви свят, изпускате парата, натрупана през осемте часа в службата, значи сте на прав път. Но сигурно сте забелязали, че някои хора се държат меко казано неадекватно във фитнес салона и ви дразнят, което снижава приятните емоции, които сте дошли да получите. На тях ще напомним, че залата, както всяко друго обществено място, си има свои правила, чието спазване ще ги избави от неприятни стълкновения и диалози с околните.

1. Връщайте на мястото му всичко, до което се докоснете. Вярно, че собствениците на големите фитнес-зали и обслужващия персонал винаги следят за реда. Въпреки това, връщайте на мястото му тежестите и аксесоарите, които сте използвали.

2. Не ползвайте уредите хаотично. Хората, които се мятат от тренажор на тренажор, действат на нервите на останалите. Обикновено това го правят спортуващите без система, което е вредно за здравето. Работете с уреда докато не завършите програмата.

3. Избърсвайте след себе си уредите, особено, ако се потите. Не забравяйте да си носите кърпа. В добрите зали до всеки тренажор има дезинфектанти. Използвайте ги.

4. Не заставайте пред човек, който тренира пред огледалото. Това са хора, които се опитват да постигнат максимално добра техника.

5. Стойте по-далеч от трениращите, които вдигат 50-килограмови гири. Опасно е, защото тези „здравеняци” невинаги са достатъчно сръчни, а и обикновено са доста напрегнати и неразговорливи.

6. Слушайте музика със слушалки докато тренирате. Любимата мелодия ще ви помогне да се съсредоточите в упражненията, които извършвате.

7. Оставете околните на мира. Няма нищо по-дразнещо от разговорлив посетител, който дълго и настойчиво ви разпитва какви хранителни добавки вземате.

8. Не се опитвайте да завързвате познанства. Запазете общителността и мераците си за баровете. Тук хората са дошли да тренират.

9. Говорете тихо. Всъщност високите тонове са неприемливи за повечето обществени места.

10. Къпете се. Няма да ви обясняваме защо това е необходимо след тренировки. И не забравяйте дезодорантите.

Коментари