Публикация

Воден фитнес за идеална фигура

Морето и басейните са най-доброто място за постигане на стройни бедра и плосък корем.Тренировката във вода обединява фитнес, джогинг и плуване

За едно и също време при гимнастика във вода се горят два пъти повече калории в сравнение с аеробика в зала.
Движенията във водата задвижват всички мускулни групи. Няма прегряване, изпотяване и претоварване на ставите.

Докато тренирате, водата масажира цялото тяло и премахва болките в гърба, облекчава умората и тежестта в краката.

Упражненията са подходящи при заболявания на опорно-двигателния апарат, специалистите препоръчват аквааеробика за бъдещи майки.

Водната гимнастика може да се играе от всеки, без значение от години, тегло или ръст.


Морето и басейните са идеалното място, където може да се оформят стройни бедра и перфектен корем. А когато лятото си отиде, водният фитнес може да се практикува в закрити басейни или дори във ваната.

Тренировките във вода натоварват всички мускулни групи.

Водата се съпротивлява на движенията и затова вие ще трябва да прилагате повече сила при изпълнението им.
Тренировките в морето или басейна не са уморителни, тъй като теглото на тялото намалява с до 80%.

Всяко упражнение се повтаря от 10 до 20 пъти, препоръчва се бързо темпо. Не излизайте от водата, преди да е изминал поне половин час. 

Повечето тренировки на сухо могат да се правят и във водата.

Едно от тях е клякания. Изправете се във водата с крака на ширината на раменете. Свийте леко колената, все едно сядате на стол, и после се изправете.


Универсална рецепта как да спортувате и да ви е приятно във водата няма. Ако ви е приятно да прескачате вълните – направете го, така все едно правите подскоци във фитнеса, само че с по-голямо натоварване. Можете и да тичате във водата, вместо на бягащата пътечка или в парка.

Ако правите аквагимнастика в басейн, вървете на дълбочина до гърдите и започнете да ходите, а после и да тичате. Първо опитайте на място, а после и да навъртите разстояние.

Можете и да сложите тежести на глезените, за по-голямо натоварване. Но за да не натоварите сърцето, с тежестите упражнявайте серии от по три минути максимум. Спортовете във вода са най-различни - аеробика, фитнес, спининг, гимнастика...


Трябват ви 40 минути упражнения, за да стегнете тялото и отпуснете психиката.

Водната гимнастика е панацея за справяне със стреса. Заради по-голямото налягане се диша по-дълбоко.

Карането на колело под вода се нарича акваспининг. Подходящо е за хора с контузии и наднормено тегло. Използва се съпротивлението на водата, като колелетата имат възможност и за нагласяне на три степени на трудност. Упражненията се правят на бърза и ритмична музика.

Тъй че, ако искате свалянето на излишните килограми да ви донесе удоволствие и да обелите портокаловата кожа – мястото е водата. Плувайте, скачайте, тичайте, клякайте и вдигайте крайници ....Изборът е ваш!
Но не забравяйте, че хлорът в басейните и солта в морето изсушават кожата. Затова след водната гимнастика, намажете тялото си с хидратиращ крем.

Гимнастика във ваната 
Ето няколко примерни упражнения:
. Вдигнете едновременно двата крака, така че да застанат под ъгъл 90 градуса спрямо торса. Сгънете краката в коленете и от такова положение изпълнявайте движенията, като се опитвате да притиснете коленете към корема.
. Полуоблегнати на гърба си вдигнете краката на 20-30 сантиметра от дъното и правете движение като ножица.
. Обърнете се по корем и като се държите за предния ръб на ваната, вдигайте последователно краката не много високо.
. Легнете на едната си страна и вдигнете крака възможно най-високо. След това се обърнете на другата страна и изпълнете същото упражнение.
Упражненията зависят от габаритите на ваната и от вашето въобръжение.

Коментари