Публикация

4 признака, че организмът ви се пречиства

Как да познаем, че детоксикацията работи


  1. Зверски глад: Един от всеки четирима по време на прочистването изпитва чувството, че може да изяде и слон, но това става обикновено само през първия ден. Неустоимото желание касае полуфабрикати и храни като пици, дюнери и ребърца на скара, обилно полети с всякакви сосове със скрити калории и консерванти. За да се тествате, представете си голяма купа със зелена салата. Ако и тя ви съблазнява неудържимо, значи наистина сте гладни. В такъв случай много помага ябълковият пектин, който набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето. 1-2 ч.л. пектин се разтварят с половин ч.л. мед в чаша вода и се хапва като желе.
  2. Непреодолима умора: Тя е белег, че в организма се извършват процеси на очистване, и отшумява с всеки изминал ден. На нейно място идват лекотата и енергичността.  
  3. Раздразнителност: Чувства като досада, гняв, желание непременно да се „сложи залък в устата” често съпътстват детоксикацията.  Всеки има свой начин на самоувещаване и забаламосване, така че сами най-добре ще ги овладеете.
  4. Физическа болка в ставите, гадене, повръщане: Тези симптоми се проявяват при силно замърсяване на организма или при дълги периоди на диети. Не забравяйте, че при детокс, по-продължителен от три дни, трябва непременно да се консултирате с личния лекар!
  5. Често в първия ден се изпитва силно главоболие, но то засяга предимно хората, зависими от кофеина, и отшумява с напредването на процеса на измитане на отровите. 

Коментари