Публикация

Вярно ли е, че содата за хляб убива раковите клетки? (ВИДЕО)

Твърденията на италианския д-р Тулио Симончини са широко дискутирани и в български медии. Абсолютна глупост да се твърди, че ракът е гъбично заболяване и содата за хляб го лекува.


Всяка година от рак умират 8 млн. души, сочат Данните на Световната здравна организация. Методите на лечение, които традиционната медицина познава, в много от случаите са неефективни. Твърденията на д-р Тулио Симончини, че ракът не е клетъчно заболяване, а се причинява от вид гъбичка, продължават да се дискутират и у нас въпреки липсата на каквито и да е доказателства в подкрепа на думите му. 
Редица специалисти в България вече обявиха за абсурдно твърдението на италианския онколог, че коварната болест се причинява от гъбична инфекция. Няма официални данни, че терапията със сода бикарбонат успешно унищожава раковите образувания. 
Мисля, че в днешно време, когато е разчетен човешкият геном, е абсолютна глупост да се твърди, че ракът е гъбично заболяване и содата за хляб го лекува. Ето и едно мое интервю по темата, излъчено по ТВ7. 

За да гледате видеото, натиснете тук.

Коментари

Като настъпи новинарска суша такива стават звезди

Проблем е, че този италианец толкова време вече получава поле за изява.

Колкото на онзи Продан Христов лекарството лекува, толкова и содата...

Безотговорно е да се прави сензация от мъката на хората... Ако беше толкова просто да се лекува рак, този подход щеше да навлезе отдавна в практиката.

Някои медии се чудят как да привлекат внимание и претоплят старите глупости на самозвани лекари. Изгубилите надежда пациенти обаче чакат всяка сламка...