Публикация

Пациенти се свързват с лекари, като им пишат в CredoWeb

Диалогът - важен фактор за доверието между лекари и пациенти


Здравето е най-ценното нещо, но го осъзнаваме едва когато го загубим. Вероятно мнозина са осъзнали тази азбучна истина. От друга страна, все повече хора искат да водят здравословен живот, да посещават профилактични и скринингови прегледи. CredoWeb е новата социална мрежа, която дава възможност за пряка връзка с лекари от различни специалности. В ролята на пациенти хората могат да преглеждат публикации, свързани с различни заболявания или новости в лечението, да откриват подходящия за тях лекар или лечебно заведение. Във форума, който е разделен по специалности, всеки може да постави конкретен здравен въпрос. Повечето от кратките статии са писани от лекари, които споделят своя опит и съвети.

CredoWeb разполага със своя търсачка, която открива статии по ключови думи – симптоми, болести, терапии. Друга опция на търсачката е да намерите точното място, където да се лекувате. Можете да изберете специалност и населено място. Тогава ще видите всички регистрирани лекари, които попадат в зададените параметри. Ако пък търсите конкретна болница, медицински център, избирате областта, населеното място и после пишете името на здравното заведение. Много от болниците имат собствени диагностично-консултативни центрове, затова е възможно под едно и също име, например „Александровска” или „Сити клиник”, да излязат по два профила – на многопрофилната болница и на ДКЦ.

Безплатна регистрация, за да пишете на специалист

Избирате желания профил. CredoWeb обаче не е просто каталог за лекари и лечебни заведения, който предлага данни за контакт. Като във всяка социална мрежа акцентът и в тази платформа е върху комуникацията. За да участвате активно, дори да не сте медицински специалист, трябва да имате регистрация. Тя е безплатна и лесна, необходимо е само да имате имейл. Диалогът е много важен за доверието между лекари и пациенти, признават и двете страни.

Нерегистрираните потребители могат да виждат информацията – статии за пациенти (в секцията 

„Публикации”), а също и тази, публикувана на медицинските профили в платформата. До тях се стига чрез търсачките на CredoWeb. Регистрацията е необходима, ако искате да пишете на лекаря/лечебното заведение, да запишете час за преглед, да задавате въпроси към лекарите във форума, както и за да коментирате статии.

Какво и как можете да пишете на лекаря?

Изпращането на запитване става чрез бутона със символа писъмце във всеки профил – на специалист или на болница. Много хора се изкушават да питат конкретно какво лечение да приложат в техния случай. Несериозно е обаче да очаквате диагноза или насоки за лечение само въз основата на кратък разказ. Можете обаче да питате колко често трябва да се правят контролните изследвания, какво да се прави, ако препоръчаната терапия не дава резултат, и т.н. Ако сте пациент от провинцията и ви предстои операция от жлъчка например, можете да питате дадена болница дали извършва такива хирургични манипулации, какви документи (направления, изследвания) се изискват при постъпване, кои са лекарите, които работят в съответната клиника, съвети за планиране на постъпването в болница и други. 

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Лекари пациенти CredoWeb КредоУеб търсачка ключови думи безплатна регистрация

Коментари