Публикация

Киста с размер по-голям от футболна топка отстраниха хирурзите в „Софиямед“

Над 12,5-литрова киста с размер по-голям от футболна топка отстраниха хирурзите в МБАЛ „Софиямед“ от корема на 38-годишна пациентка.


Образуванието е изпълвало почти 100% от коремната кухина и е притискало дълго време вътре-коремните органи на младата жена. Тя попада в лечебното заведение за гастроентерологичен преглед поради няколко месечни оплаквания от тежест и подуване на корема, които прогресивно са се задълбочили. Пациентката е смятала, че има проблем със затлъствяването и след като е пристъпила към диета и спорт, които не са оказали никакво влияние на състоянието й, се обръща към специалистите от „Софиямед“. Чрез ехографско изследване и последващ скенер лекарите доказват наличието на огромна кистозна формация в корема на младата жена.

„При евентуално спукване на кистата съществува пряка опасност за живота на пациентката, затова взехме решение за операция в условия на отложена спешност”, коментира хирургът, извършил операцията, д-р Бисер Петров.

Интервенцията е преминала успешно като към момента пациентката се чувства добре и няма оплаквания. Д-р Петров обръща внимание, че находки с подобни размери са рядкост и за да не бъдат допускани е нужно при съответните оплаквания да се извърши преглед при специалист.

Коментари

Wow

Браво, екипа на Софиямед са истински професионалисти.