Публикация

Болница „Софиямед“ откри нов корпус

Здравното заведение с ново отделение по ендокринология


Два месеца след като отбеляза 2-рата годишнината от основаването си столичната многопрофилна болница „Софиямед“ се разширява и откри нов корпус в центъра на града. Той се намира на ул.“Димитър Моллов“, на 350 метра от основния медицински комплекс и ще предложи на пациентите високо ниво на медицинско обслужване, модерна апаратура и условия за провеждане на най-съвременно лечение.

Управителят на МБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев коментира, че инвестицията в новия корпус е огромна, особено на фона на проблемите в здравеопазването, но всичко това се прави, за да може специалистите да бъдат в услуга на здравето на хората и да им осигурят максимално най-добрите условия на лечение.

„С отварянето на новия корпус, МБАЛ „Софиямед“ ще гарантира на своите пациенти ефективно лечение по всички основни медицински направления с най-съвременната апаратура и водещи специалисти“, допълва д-р Пелев.

На територията на новата сграда вече практикуват специалисти със съответните им отделения по ревматология, съдова хирургия и медицинска онкология, които се изместват от централния корпус, намиращ се на бул. „Г.М. Димитров“16. С разширяването си „Софиямед“ откри и ново отделение по ендокринология със завеждащ е д-р Цветанка Терзиева, доказан специалист в страната с дългогодишен опит. Тя обръща внимание, че апаратурата, с която отделението по ендокринология разполага е от най-висок клас, а това гарантира прецизната диагностика на всички ендокринологични заболявания. „Условията на лечение са най-модерните, осигуряващи пълен комфорт за пациентите, а високвалифицирания екип на отделението ще гарантира най-добрите резултати от приложеното лечение“, допълва специалистът. 

Коментари