Публикация

РЕСВИРОЛ - новият еликсир на живота

Ресвератролът - най-мощният природен антиоксидант



Ресвератролът е най-мощният природен антиоксидант, превъзхождащ по своята активност бетакаротина - 5 пъти, витамин Е – 50 пъти, витамин С – 20 пъти. Професор Дейвид Синклер от Харвардския медицински колеж, който през 2004 г. започва изследванията на ресвератрола, твърди, че е открил нов еликсир на живота. Той регистрира малка фирма за разработки производството на сертифицирани лекарствени продукти на основата на ресвератрола. Само 4 години по-късно британският фармацевтичен гигант купува прочулата се с ресвератрол фирма на проф. Синклер за 720 млн. долара. Сделка, която разтърси света на учените и доказа, че бъдещето е на ресвератрола.

Формулата на Ресвератрол е смес от пълна гама антиоксиданти. Ресвератрол се съдържа в червеното вино и предпазва клетките от свободните радикали. Японската пача трева пък е потенциален източник на Ресвератроли - традиционно се използва за предпазване на сърцето, черния дроб и кръвоносните съдове. Научно доказано е положителното действие на такава комбинация с водеща съставка ресвератрол при профилактиката и лечението на такива заболявания като:

Рак - ресвератрол подтиска огнището на раковото заболяване, унищожавайки злокачествените клетки, без да нанася вреда на здравите.

Диабет - ресвератрол понижава нивото на захарта в кръвта.

Астма - ресвератрол оказва антиалергично въздействие, неутрализира отделянето на хистамин

Сърдечно-съдови заболявания, Алцхаймер и Паркинсон – ресвератрол подобрява микроциркулацията на кръвта в органите и тялото, укрепва костите.

Способства за понижаване равнището на холестерина.

Подмладява клетките - 17 пъти по-ефикасно от Q10, поддържа гладкостта и еластичността на кожата, предотвратява нейното преждевременно остаряване, стимулира ръста на колагеновите влакна.

Подобрява остротата на зрението при ретинопатия при болните от диабет и хипертония.

Оказва противовъзпалително и антибактериално действие.

Подобрява паметта. Повишава устойчивостта на организма към стрес и отстранява последствията от него.

Помага на клетките на черния дроб да се защитят от негативното влияние на алкохола. Компенсира вредното влияние на пушенето върху кръвоносните съдове.

Ресвератрол, който се съдържа в червеното грозде и вино, чрез сложен процес, протичащ в човешкия организъм, се превръща в друго вещество, наречено пайситанол. Това вещество атакува мастните клетки и пречи на тяхното развитие, спира натрупването на мастни клетки и растежа на мастната тъкан - откриха американски учени от университета Пардю. Учените са категорични, че червеното вино, което съдържа полезни вещества срещу затлъстяване не само помага срещу рака на млечните жлези, диабета, подобрява работата на мозъка, но също така поддържа дамите в топ форма.

Коментари

Супер

Много добра статия др Кьосева!

Браво!

Здравейте, Марияна!Във вашия случай операцията е наложителна, след като е по преценка на онколозите, но приемът на Ресвирол ще подпомогне оздравителния и възстановителния процес.Начинът, по който Ресвирола/ ресвератрола/ атакува рака е друг пример за неговия селективен и почти интелигентен ефект върху клетките. Той възпира растежа на раковите клетки чрез различни на брой действия. Възпира растежа на малките кръвни пътища, които захранват тумора, но не стимулира разрастването на тумора в други части на тялото, процес познат като метастази. Също така работи чрез активиране и деактивиране на определени протеини като например NF-kB протеин, който е свързан с почти всички ракови заболявания при хората.Ефектът на ресвератрол над злокачествени тумори е проучен MD Reggino в Илинойс САЩ State University. Установено е, че подтиска центъра на рак/ унищожаване на злокачествените клетки/, но без да се увреждат здрави. Проучванията на много американски медицински центрове (бр. Небраска, Джорджтаун, и т.н.) потвърдиха, че с ресвератролът може не само да се предотврати рак, но и да унищожи раковите клетки и да стимулират растежа и жизнеспособността на нормалните клетки. Ефективността на комплексното лечение на рак на гърдата е 43-47% , на рак на черния дроб 37-48%, 34-41% на рак на стомаха.

Малко ме "сърби".Операцията е неизбежна но допълнителният прием на медикаменти,които пречат на това заволяване е за предпочитане. Наследственост и естрогени също са от значение.

Метформина е за диабетици,но са забелязани други негови качества. Както Виаграта.Целта е била RR,а сега се използва за друго! Продукта ни е Силегрия-аналог на Виагра!

Ще чакаме отговор!Последно и Медформина влиза в тази група!

Казвате, че потиска огнището на раковите клетки. Има ли значение мястото на тумора? Мен лично ме интересува приложението при рак на гърдата. Предстои ми операция. Доколко мога да разчитам на този препарат?

Супер!

:-)

Кирил Николов
3 авг 2014 18:39

Отлично написано.Браво!