Публикация

ХИПЕРТОНИЧНА БОЛЕСТ И ОСНОВНИ ПРАВИЛА НА ЛЕЧЕНИЕТО И .

ХИПЕРТОНИЧНАТА БОЛЕСТ Е СЪСТОЯНИЕ НА ПОВИШЕНИ СТОЙНОСТИ НА КРЪВНОТО НАЛЯГА И В ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛУЧАИТЕ Е НЕОБХОДИМО МЕДИКАМЕНТОЗНО ЛЕЧЕНИЕ.


Здравйте ! Ще си позволя да Ви дам няколко елементарни съвета относно правилното отношение към лечението на кръвното налягане. Няма да посочвам с какви лекарства да се провежда лечението, а само някои правила, които е необходимо да се спазват, независимо от това какви са лекарствата. В последно време това е едно много често срещано заболяване, дори и при млади хора. За съжаление често промените в кръвното налягане започват бавно и постепенно и хората не обръщат внимание на оплакванията, които получават в началото . Затова е много важно да се провеждат необходимите профилактични прегледи, където могат да се уловят и най-ранните изменения. Особено внимание трябва да си обръщат хора с фамилна обремененост, т.е. тези,които сред най-близките си кръвни роднини имат такива, страдащи от хипертония. Трябва стриктно да се спазват указанията на лекаря, който назначава първоначалното лечение и да се посещават контролните прегледи на определените периоди. Не при всеки пациент се започва с едни и същи лекарства. Всеки организъм реагира индивидуално на медикаментите и съответно дозите им. Много важен момент е пациента да не променя самоволно лечението си, защото така лекаря не може да прецени какъв е ефекта на лекарството върху дадения организъм. Кръвното налягане трябва не само да се приведе в нормални стойности, но и да се стабилизира. Това съвсем не означава,че никога кръвното няма да става, въпреки лечението, в някои моменти по-ниско, а в други малко по-високо. Но това се случва за кратко време и не бива в такива моменти да се бърза да се сменя медикамента или неговата дозировка. В крайна сметка всеки жив организъм реагира на промените около него, били те определени от природата или в резултат на различни по вид стресови състояния. В такива случаи най- доброто, което може да се направи е да се проведе един консулт, макар и по телефона, с лекуващия лекар .

В крайна сметка казано с няколко думи най-важното е да не проявявате самоинициатива относно вида на лекарствата, относно дозите за лечение. Не спирайте сами лекарствата си. В такъв случай следващото начало на лечението започва с повече лекарства, в по- голяма доза и стабилизирането става за по-дълъг период от време. Помогнете на себе си !

Коментари

Благодаря, досега смятах, че ако кръвното ми е по-ниско, мога да прескоча дневната доза на лекарството, но явно не е добра идея