Публикация

РЕСВЕРГАН И СВОБОДНИ РАДИКАЛИ

Основна съставка на хранителната добавка РЕСВЕРГАН е РЕСВЕРАТРОЛЪТ -естествено химично съединение- полифенолен фитоалексин. Той се открива в люспите и семената на червеното грозде, в черниците, в някои билки- като дивата японска пача трева, в люспите на фъстъците, в кукуряка и житните треви.


Основна съставка на хранителната добавка РЕСВЕРГАН е РЕСВЕРАТРОЛЪТ -естествено химично съединение- полифенолен фитоалексин. Той се открива в люспите и семената на червеното грозде, в черниците, в някои билки- като дивата японска пача трева, в люспите на фъстъците, в кукуряка и житните треви. За какво помага РЕСВЕРГАН : спомага за поддържане на нормалното ниво на холестерол в кръвта; спомага за предпазване от увреждане на нервните клетки и от натрупването на плака, която може да доведе до болест Алцхаймер; подпомага нормалното функциониране на сърдечно- съдовата система; спомага антиоксидантната защита на организма (разтворим както в мазнини, така и във вода); подпомага паметта и концентрацията; подпомага метаболизма на мазнините и спомага мускулоизграждащ ефект.

Днес със сигурност е доказан АНТИОКСИДАНТНИЯТ му ефект, който е много по-мощен отколкото при други полифеноли. РЕСВЕРАТРОЛЪТ  улавя и спира действието на СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ , които увреждат клетките. Затова се препоръчва за превенция на ракови заболявания и в борбата срещу остаряването.

Спомага за засилване на ИМУННАТА СИСТЕМА  и има способността да ЕНЕРГИЗИРА  организма, повишавайки нивото на издръжливост. Спомага подобряването на сърдечната функция, повишава физическия и умствения статус и концентрацията. Подпомага метаболизма и редукцията на излишни мазнини в организма. Доказано е антибактериалното и антифунгицидното действие на ресвератрола.

Ресвератролът е от тези субстанции, които не действат директно върху болестта или биологическия стресор, както функционират повечето лекарства.. Той работи, като стартира процес в самите органи и клетки, атакуващ болестта, и като предпазва от стреса и другите неблагоприятни фактори от околната среда. Използва се неговата способност да предотвратява и намалява болестните процеси , като потиска определени протеини, които тялото произвежда в отговор на инфекция, контузия или други стресови фактори .Активира системи в клетките на тялото, както и протеини, които премахват проблема  по естествен начин. Точно затова ресвератролът се нарича регулатор, а не лекарство. Регулаторът работи, като активира и деактивира различни ензими, протеини и дори гени, за да предотврати или лекува причината за проблема, а не просто да замаскира симптомите. 

Смята се за доказано, че ресвератролът действа, като отключва и стимулира работата на определени гени в човешкото ДНК и така води до подобрение в цялостната обмяна на веществата .

Коментари