Можем да живеем до 150 г., смята водещ учен от Харвард
Ресвирол (Resvirol)
Ресвирол (Resvirol)
Хранителни добавки
Можем да живеем до 150 г., смята водещ учен от Харвард

Можем да живеем до 150 г., смята водещ учен от Харвард

От години той и родителите му приемат ресвератрол, казват, че се чувстват по-здрави и бодри

Хората харчат много повече пари, за да прикрият следите от стареенето с помади, маски и всякакви скъпи процедури, отколкото за това, да живеят по-дълго. Това споделя един от водещите в света изследователи по въпросите на антиейджинга Дейвид Синклер от Харвардското медицинско училище. Всъщност двете неща са свързани, макар че не го осъзнаваме винаги, казва той и допълва, че 

тайната за спиране на процеса на стареене е по-близо, отколкото си мислим. 

"Аз не бих сложил лимит на годините в човешкия живот", казва Синклер в ексклузивно интервю за Yahoo News. През последните 20 г. той интензивно търси начини да помогне на хората да живеят по-дълго, както и да водят по-здравословен живот. Ресвератролът е едно от веществата, в чийто ефект той е убеден. Молекулата, която се добива главно от тъмното грозде, се прочу преди десетилетие, когато показа обещаващи резултати. Експерименти показаха, че ако се добави в храната, затлъстелите мишки остават толкова здрави, колкото и слабите гризачи.

Самият Синклер решава да тества ресвератрола върху себе си през последните 10 години. Сега казва, че се чувства много добре – здрав и в отлична форма. За подобни резултати съобщават и 70-годишните му родители, които също приемат добавката.

Сега Синклер е напреднал още повече в изследванията си. Той изпробва молекулата върху преждевременно състарени мишки, като се надява чрез нея да успее да ги върне към предишното им състояние - по-млади и по-здрави. Неговата голяма надежда е така да може един ден да помогне за предотвратяване или забавяне на заболявания като рак и алцхаймер при хората. Засега това е все още във фазата на научноизследователската дейност, но Синклер е уверен, че работата му ще помогне на много от нас живеят по-дълго и по-здравословен живот.

"Може ли една ден хората да живеят до 150 г.? Не виждам пречки това да не стане, по-скоро е въпрос на време”, обобщава Синклер. 

Мнения

Напълно съм съгласна с действието на хранителната добавка ресвирол. Същата активна субстанция, ресвератрол, съдържа и хранителната добавка РЕСВЕРГАН, която вече е налична в някои аптеки във Варна.

26 авг 2014 15:20
Ина Димитрова
26 авг 2014 15:20

Много е вярно, че хората са по-загрижени за суетата и външния си вид, отколкото за здравето. А би трябвало да е обратното! Пък и ако си здрав, това личи отвън! ;-))