Публикация

ПЪРВА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЛС

Български лекарски съюз ви кани на Първа научно-практическа конференция „Спешни състояния в медицината”, която ще се състои на 1-2 ноември 2014 г. в хотел "Сол Несебър Ризорт" в гр. Несебър.


Българският лекарски съюз е втората професионална организация на лекарите в света, след английската. Може би на малцина е известен фактът, че по време на Събора през 1923 г. нашите първооснователи са взели решение той да бъде разделен на две части - организационна и научна. През октомври 1924 г., по време на 13-я Събор, се провежда и първата научна конференция. Точно 90 години по-късно достиженията на българската медицина и превръщането на съсловната организация в основен фактор за развитието на здравеопазването ни връщат към онези ценности, които ни задължават да възродим тази традиция. Едва ли е имало по-подходящ момент, за да обединим нашата вътрешносъсловна дейност с науката и достиженията в различните медицински специалности.

Избрахме 4 основни направления – кардиология, хирургия, педиатрия и ендокринология. Водещи лектори ще поднесат интересни факти от последните новости, както и резултати от практическото им приложение.

В прикачените файлове можете да се запознаете подробно с предварителната програма, условията за участие, както и с всички материали, свързани с Първа научно-практическа конференция на БЛС. 

Прикачени файлове

Предварителна програма на Първа научно-практическа конференция на БЛС
Условия за участие в Първа научно-практическа конференция на БЛС
Постер

Коментари

Днес е петия ден от изчезването на научния ми постер на първата научна конференция на БЛС в гр. Несебър....... НО НЯМА СЛЕДА ОТ НЕГО ............. Искам да благодария на волното инциативно отношение на Д-р Горчев председател на етичната комисия към БЛС в дена на официалната вечер на научната конференция.. Приемам неговото изказване към случай като еднолично етично човешко отношение...... Обръщам към Д-р Горчев с благодарност и уважение .

Откраднаха ми научния постер на конференция на БЛС / Български Лекарски Съюз /. Това е труд, подготвян повече от 10 г. на тема "Удължаване на мъжки полов орган". Става дума за собствена разработка, уникална за България. НЕВЕРОЯТНО, но факт! На научна конференция на БЛС в Несебър ми открадната постера. Това е трудът ми за повече от 10 г. Темата бе "Удължаване на мъжкия полов член по собствен метод". Това е уникално за България. Методът е по-различен от класическия и е напълно безопасен. Работи се пластично в повърхността, без да се нарушава анатомичната и физиологичната цялост на пениса. Възстановяването на пациента е бързо - вместо стандартите няколко месеца, при мен това се случва за 15 дни. На постера бях представил всички етапи от операцията с около 10 снимки. Монтирах го на постерната сесия и се снимах още първия ден с моя учител проф. Петър Панчев (на снимката). Просведох разследване в хотела. Казаха ми, че камерите са сложени проформа - не работят. Организаторите изразиха просто съжаление и казаха, че за първи път им се случва такова нещо. Най-вероятно колега ще се опита да извлече дивиденти, въпреки че едва ли ще му свърши добра работа, защото методът ми е в ръцете, в главата, в сърцето...Но научната обстановка е напълно опорочена. Що за първа научна конференция на БЛС е това, след като започва с кражба и скандално присвояване на труд. Готов съм да обуча всеки, който се интересува. Но не мога да пирема, че това е нормално. Няма гилдия, няма държава, няма закони...ТЪЖНО.. Колеги, съветвам ви, пазете си постерите и не обяснявайте подробно на тях методите си на работа!