Публикация

МЗ издаде указания за приложение на 4-валентна вместо липсващата 6-валентна ваксина

Подробности за промените можете да видите в прикачените документи - писмо от главен здравен инспектор от МЗ д-р Ангел Кунчев и заповед на министър Мирослав Ненков


Поради временните затруднения с доставките на шествалентната ваксина, включена в имунизационния календар, министър Мирослав Ненков издаде заповед от 29 август 2014 г. бебетата, родени след 1 юни  2014 г. да се имунизират с 4-валентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, както и с ваксината срещу хепатит Б. Четиривалентната ваксина се прилага по схема след 2-и, 3-и и 4-и месец с минимален интервал от 30 дни между приемите. Необходимите количества са доставени в централния склад за биопродукти на адрес София, бул. "Столетов" 44а. Ваксината срещу хепатит Б се прилага по схема - 2-и прием от първи месец, трети прием - от шести месец.

Подробности за новите имунизационни разпоредби ( писмо на главен здравен инспектор от МЗ д-р Ангел Кунчев и заповедта на министър Мирослав Ненков) можете да видите в прикачения файл по-долу.

Прикачени файлове

Заповед на министър Ненков за приложение на 4-валентната ваксина и ваксина срещу хепатит Б

Коментари