Публикация

Индийски колега представя новостите в отологията у нас

УНГ специалисти, алерголози и педиатри се събират на конференция в Правец


Президентът на Индийското общество по отология проф. Вижаяндра Хонорапа е една от зведите на Националната конференция по отоларингология, която започва  в Правец. Форумът събира над 250 специалисти. За разлика от предишните издания на традиционния Белинов симпозиум това издание се провежда  в  мултидисциплинарен формат - с участието на изтъкнати отоларинголози , алерголози и педиатри от България и чужбина. Проф. Хонорапа, който е преподавател в университета в Карнаката, ще обобщи съвременните тенденции за лечение при загуба на слуха и ще изнесе любопитни клинични случаи.

В рамките на форума се  коментират актуалните проблеми и терапевтични подходи от сферата на ринологията, отологията и ларингологията.

Стремежът е да бъдат засегнати  всички органи, които лекуваме – заболяванията и на носа, и на ушите, както и ларингиалната патология, която е най-страшна. Присъстват водещите специалисти от катедрите по отолагингология и болници в София, Пловдив, Плевен, Варна и Стара Загора.

Проф. Румен Бенчев, председател на Българското национално сдружение по оториноларингология и хирургия на глава и шия, коментира възможностите за симптоматично лечение на алергичния риноконюнктивит, както и ефективността на оперативното лечение при хъркане, повишено съпротивление на горните дихателни пътища и сънна апнея.

В рамките на секцията по отология е предвиден доклад за слуховите импланти за възрастни, ендоскопската хирургия на ухо, оталгията. Проф. Переновска представя нова терапевтична възможност за лечение на круп. Ларинголозите дебатират маркери за настъпваща малигнизация на ларингиалния папилом , както и лечението с лазер при парализа на гласните връзки след хирургия на щитовидната жледза. За първи път у нас се  представя мащабно изследване на разпространието и терапията на ларингиалния карциом у нас от 1965 до 2010 г. 

Прикачени файлове

Програма на националната конференция по отоларингология

Коментари