Публикация

Dr.Roller - микро-иглена мезотерапия , алтернатива на класическата мезотерапия.


.

Универсално средство за въстановяване на нормалния тонус и регенерация на кожната покривка, изобретен в Далечния исток. Микроигли ( 192 на един барабан) направени от особена здрава стомана с практически идеално заточване. Дължината на иглите се колебае - от 0.25 до 2.5 мм,- в зависимост от вида на провежданото лечения.
Прокарвайки дермо-ролера по предварително обработения участък на тялото или лицето (на който по рано е нанесен от нас необходимия козметичен или терапевтичен лечебен коктейл), ние създаваме множество микро-убождания в мезодермалния слой на кожата, в който и въвеждаме лечебния коктейл.

За сметка на идеално заточените, приготвени от закалена стомана микроиголи - практически отсъства видимо кървене след инжекцията, а за сметка на голямото количество микроубождания, повече от 1000 за едно прокарване на ролера в една посока, практически отсъства остра болезненост, както е в случая с класическата мезотерапия с помощта на спринцовка и игла, когато се налага за всяка инжекция да се въвежда игла.
В класическата мезотерапия всяка инжекция изисква от доктора навици и добра техника на владеене на иглата, а от пациента - съответно търпения и издържливост при локални травми и болка по време на всяко убождане Да не говорим за страха от иглите, когато часто пациента изпада в стресово състояние едва виждайки иглата, много преди началото на мезо-сесиите.
Ето защо предлагания от нас начин на въвеждане на лекарства в дермата и епидермиса, се отличава със значително по-малка травматичност и практически е безболезнен, да не говорим за отсъствие на страха от игли (тъй като иглата там просто отсъства). 192 игли на малък барабан от специална пластмаса - практически невидими.
Слоевете на кожата са следните:

I. Епидермис.
1)Роговой слой на епидермиса
2)Блестящий слой на епидермиса
3)Зърнист слой на епидермиса
4)Спинален слой на епидермиса
5)Базален слой на епидермиса
6)Базална мембрана с дебелина от 40-50 nm
II. Дерма (мезодерма):
1)Папиларен слой
2)Мрежест (ретикуларен) слой
III. Подкожна мастна тъкан

Базалния слой на епидермиса е особенно важен, защото именно тук постоянно възникват младите клетки. В течение на 28 дни те се предвижват към повърхностт на кожата, губейки при това клетъчното си ядро. И вече плоски, “мъртви” пластини кератин те образуват накрая видимия повърхностен слой на кожата, така наречения рогов слой. Вроговелите клетки отпадат в процеса на ежедневното триене при миене, изтриване и т. н. (всеки ден по два милиарда) и постоянно се заменят отдолу от други. Този процес се нарича регенерация. В течение на три-четири седмици цялата повърхност на кожата напълно се обновява. Ако този цикъл действа безпроблемно и без пречки, епидермиса превъзходно защищава подлежащите слоеве — дерма и подкожие.


1)Ако е нужно да обезпечим "доставка" на козметичен крем или препарат, то е достатъчно и 0.25 или 0.5 мм игли, преминаващи през роговия слой.
2) Ако е нужно да постигнем бързо обновяване на кожата, то трябва да въздействаме върху производството на кератин, означава да се доберем до базалния слои. - 1 мм.
3)За борба с бръчките и отпускането на кожата трябва да въздействаме на дермата, за да активизираме изработването на колаген и еластин, а това трябва да се премине през базалната мембрана в дермата на нивото на папиларния. Подобно е и при смаляване на белези, без келоидите - 1.5 мм.

За борба с белезите се предлагат дерморолери с игли от 0.5 до 1.5 мм в зависимост от това, къде е разположен този белег, но не повече от 1.5мм. В домашни условия по- дълги игли могат по невнимание да повредят големи съдове, и затова не се препоръчва употребата на ролери с игли по- ъдлги от 1.5 мм. А ролери от 2 и 2.5 мм са само за професионално исползване.


Към основните преимущества на мезодермалната микроиглена терапия безсъмнение се отнасят:
- процес напълно естествен и натурален;
- повишена ефективност на въвежданите препарати и самият процес на лечение;
- при използване на коктейл в съединения с витамини А и С - намалява диаметъра на убожданията в епидермиса, количеството на цепнатините и прорезите, а така се снижава болезнеността на възприеманите процедури;
- процесът на обработка на практически всеки участък на кожата на тялото, лицето, шията, ръцете, краката, корема и гърба; използват се коктейли както за лице, така и антицелулитни и т.н.;
- усилива се йонофорезата и сонофорезата - методи на въвеждане през кожата на заредени частици лекарствени вещества или чрез ултразвук, който проникват дълбоко в кожата. 

Коментари

Колко често може да се използва дермаролерът в домашни условия?