Публикация

Oсновни изследвания, препоръчителни за спокойното протичане на всяка бременност.

За да не забравяте важните за бременността дати. Не забравяйте и да попитате вашият лекар, за изследванията, които не разбирате напълно.


Бременността е едно от най-вълнуващите периоди в живота на всяко семейство. Освен голямата емоция, бременността изисква и много разум. Част от това са посещенията при лекаря и един необичайно обширен набор от изследвания, които продължават обикновено от първия месец до последната седмица преди появата на новия живот.

Акушерство и гинекология Медицинска генетика и ембриология Бременност Муковисцидоза Бременност рискова бременност тест за бременност Муковисцидоза хромозомни аномалии кръвни съсиреци Синдром на Даун амниоцентеза синдром на Търнър пренатална диагностика Синдром на Едуардс Фетална морфология Спонтанен аборт БХС Хорионна биопсия ДНК тест дефекти свързани с половите хр генетично изследване генетични аномалии пренатален скрининг неинвазивни изследвания определяне пол на бебето синдром на Патау синдром на Клайнфелтер тромбофилия синдром свръхмъж синдром свръхжена тризомия 21 тризомия 18 тризомия 13 Тризомия Х Тризомия XYY фетална ехография мутации в гените кръвосъсирване дородова диагностика без риск за плода

Коментари

Ани Димитрова
5 ное 2014 14:44

Наистина полезен и разбираем материал, благодаря!

Супер, че д-р Чалманов се е сетил да пусне тези неща... Обикновено се смята, че по тези теми всичко се знае, но не е така. Друго е човек да ги види в синтезиран вид. А д-р Начко, както му викат, е много добър специалист!