Публикация

Екстракт от грозде помага на клетките да горят повече калории

Екстракт от грозде помага на клетките да горят повече калории

Има ли здравословен начин да се ускори метаболизмът, да накараме организмът да гори по-бързо калориите и така да сваляме килограми?

Оказва се, че природата предлага решение.

 

Става дума за полифенолните фитоалексини – естествени съединения, намиращо се в люспите на червеното грозде, в някои билки, като например в японската пача трева, в боровинките и дори във фъстъчените люспи. С негова помощ отслабваме здравословно

 

Ресвератролът е едно от тях. Според редица проведени изследвания той може да се използва като агент, който да „излъже” клетките, че са подложени на ограничителен хранителен режим, и така да подпомогне поддържането на оптимално телесно тегло.

Клетките активират биохимичните си процеси, водещи до производството на активното съединение SIRT1. Именно това съединение, допълнено с действието на още два протеина от класа на сиртуините (SIRT3 и SIRT4), може да спомогне за запазването на отделните клетки здрави и млади за по-дълго време – а оттук, естествено, и на целия организъм.

 

След доказването на тези свойства ресвератролът се превърна в един от новите хитове на пазара за здравословни хранителни добавки в последните няколко години. Говори се дори, че може да излекува диабет 2, да удължи живота и даже да спре развитието на злокачествените заболявания. Поне така показват изследванията върху мишки. Най-важното качество с доказан ефект, което ресвератролът притежава, е антиоксидантното му действие.  

 

 

На българския пазар вече е наличен най-новият продукт, съдържащ ресвератрол – това е „Ресвирол”. Произведен е в САЩ. В една опаковка има 30 капсули, достатъчни за едномесечен курс.

Коментари

:)

Петър Краев
16 окт 2014 17:17

Само жена би могла да се помисли, че като пие люспи от грозде ще свали килограми. Я се размърдайте малко и стига сте мислили как да отслабнете с ядене и пиене.

Ина  Димитрова
16 окт 2014 17:07

Доколкото разбирам, тази добавка може да се ползва за отслабване? А как трябва да се приема тогава?