Публикация

Екстракт от грозде лъже клетките да горят повече калории

Екстракт от грозде лъже клетките да горят повече калории

С негова помощ отслабваме здравословно


 

Има ли здравословен начин да се ускори метаболизмът, да накараме организмът да гори по-бързо калориите и така да сваляме килограми? Оказва се, че природата предлага решение.

 

Става дума за полифенолните фитоалексини – естествени съединения, намиращо се в люспите на червеното грозде, в някои билки, като например в японската пача трева, в боровинките и дори във фъстъчените люспи.

 

 

Ресвератролът е едно от тях. Според редица проведени изследвания той може да се използва като агент, който да „излъже” клетките, че са подложени на ограничителен хранителен режим, и така да подпомогне поддържането на оптимално телесно тегло.

 

Клетките активират биохимичните си процеси, водещи до производството на активното съединение SIRT1. Именно това съединение, допълнено с действието на още два протеина от класа на сиртуините (SIRT3 и SIRT4), може да спомогне за запазването на отделните клетки здрави и млади за по-дълго време – а оттук, естествено, и на целия организъм.

 

След доказването на тези свойства ресвератролът се превърна в един от новите хитове на пазара за здравословни хранителни добавки в последните няколко години. Говори се дори, че може да излекува диабет 2, да удължи живота и даже да спре развитието на злокачествените заболявания… поне така показват изследванията върху мишки. Най-важното качество с доказан ефект, което ресвератролът притежава, е антиоксидантното му действие.

 

На българския пазар вече е наличен най-новият продукт, съдържащ ресвератрол – това е „Ресвирол”. Произведен е в САЩ. В една опаковка има 30 капсули, достатъчни за едномесечен курс.

Коментари

:)

16 окт 2014 17:17
Петър Краев
16 окт 2014 17:17

Само жена би могла да се помисли, че като пие люспи от грозде ще свали килограми. Я се размърдайте малко и стига сте мислили как да отслабнете с ядене и пиене.

16 окт 2014 17:07
Ина Димитрова
16 окт 2014 17:07

Доколкото разбирам, тази добавка може да се ползва за отслабване? А как трябва да се приема тогава?