Публикация

Ефективен метод за отстраняване на фиброми, папиломи

Фибромите и папиломите са често срещан проблем, който вече има ефективен метод за лечение.


Едно от най-явните олицетворения на красотата е гладкостта на кожата. Затова и отделяме толкова време в грижа за постигането му. Съществуват обаче ситуации, в които ежедневните усилия са недостатъчни и тогава на помощ идва естетичната дерматология.


Процедурата, на която ще спрем днес помага за възвръщането на гладкостта на кожата след премахването на фиброми, папиломи.

Какво представляват фибромите и папиломите
Фибромите и папиломите са често срещани доброкачествени образования на кожата, стеснени в основата си. Най-често са разположени на краче или на широка основа спрямо кожата. Притежават гладка или неравна повърхност и могат да бъдат с цвета на кожата или по-тъмни.

Обикновено са множествени с големина 2 - 3 мм или единични със по-голяма сферична форма и мека консистенция.

Фибромите се разполагат в области по кожата, подложени на механично триене и хронично дразнене от дрехи или накити. Най-често това са клепачите, страничните части на шията, подмишниците, под гърдите (особено при по-пълните жени), слабинните гънки и др.

Срещат се много често при пациенти на средна възраст. Могат да се наблюдават при бялата раса, но са по характерни за по-тъмни кожи.

Важна роля имат някои хормонални фактори, тъй като се явяват предимно при жени в менопауза или по-късно. Могат да се появят по време на бременност и често могат да се съчетаят с множествени себорейни брадавици. Някои хора имат наследственно предразположение за по-силно изразена склонност към образуване на фиброми.

Какъв е рискът
Всеки от нас си задава въпроси, най-често свързани с това дали са опасни този вид образувания и биха ли могли да се отстранят. За наша радост повечето от тях са доброкачествени и обикновено не се нуждаят от лечение. Но все пак отсраняването им се налага от естетична гледна точка.

Особенно внимание се обръща, когато са разположени на места, подложени на механично дразнене, изпотяване и често триене в дрехи. В тези случаи доброкачествените образования могат да се възпалят, да кървят и да предизвикат дискомфорт. Често наличието на подобни образувание създава чувство на неудобство, особено ако те са разположени на видимите за околните зони.

Недостатъчната информираност в подобни случаи може да стане причината да не се потърси помощ. Едва когато образуванието се разрасне, разпространи или разрани се обръщаме за съвет към специалист. От съществено значение в този случай е да открием опитен дерматолог, който може да определи какво е образуванието и да ни насочи към подходящия метод на неговото отстраняване.

Как могат да се отстранят
Развитието на съвременната естетична дерматология предлага различни методи за отстраняването на подобен вид образувания. След често прилаганите са криотерапията (течен азот), електрокоагулацията, хирургичното отстраняване и лазертерапията.

При лазертерапията високоинтензивният лъч може да се фокусира в много малка зона, което осигурява прецизно премахване на доброкачествените изменения с различен размер.

При третирането на определена зона, околната здрава кожа остава незасегната, като по този начин се намалява възможността за образуване на постоперативни белези.

Специалистите допълват още и възможността да се използват козметични средства, като допълнително предимство при прилагането на този метод. Обработената зона заздравява без белези и не се получава нарушаване на пигментацията.

Най-подходящото време за извършване на този вид манипулации
Есенно-зимният период и началото на пролетта са най-подходящи за извършването на тези процедури, особено когато става въпрос за образуванияь разположени по откритите части на тялото. Изключение правят вирусните образувания, които трябва да се отстраняват своевременно.

Свържете се с професионалистите на ВиА-МЕДИКА, които ще ви обърнат специално внимание и ще отговорят на всичките ви въпроси.

Коментари

Интересува ме как стои въпроса с тези образувания при деца? Кой е най-подходящия метод за премахването им при 13-годишно момиче?