Публикация

Безплатни прегледи на деца за опорно-двигателни проблеми от 29 до 31 октомври

Това е благотворителна кампания на Института за семейна политика


На 29, 30 и 31 октомври започва благотворителна кампания на Института за семейна политика с председател Христина Христова (министър на труда и социалната политика 2003 – 2005г.) за профилактични безплатни прегледи на деца  Партньор в инициативата е Университетската болница по ортопедия в Горна баня. Лекарите от Университетската болница ще приемат за прегледи на опорно двигателния апарат деца от първи до осми клас през последните три дни на октомври от 9 до 14 часа.

Не е необходимо предварително записване. Направо доведете децата в Ортопедията в София, бул. “Н. Петков“ 56 за безплатен преглед на опорно двигателната система. Важно е. Изследвания показват, че 60% от децата в училищна възраст имат проблем с костно-мускулната система, а почти 13% от децата на възраст между 7 и 9 години страдат от гръбначни изкривявания, които по-късно оказват влияние на здравния статус на децата.
Средствата за тази кампания бяха частично набрани от продажба на картини на специалната изложба на Кеазим Исинов, която бе експонирана в дворецът Врана през юни т.г.
Ако този проект Института за семейна политика е успешен, авторите и организаторите ще го продължат и ще осигурят възможност и на други деца от София и от страната.

Коментари