Публикация

Най-честите причини за стерилитет

Причини за безплодието В миналото поправило като основна причина за безплодието се е приемала жената. В действителност мъжът е отговорен в около 40%, а женската агент допринася също за около 40%.


В 10% от случаите са налице проблеми и при двамата партньори. Необяснимо безплодие се среща също в 10% от двойките.През последните години има голям напредък в лечението на мъжки стерилитет. 

Безплодие при мъжете може да е резултат от няколко причини, като например проблеми в производството на сперматозоиди, запушване на еякулатолната отделителна системата, тестикуларна травма, хормонални нарушения и анатомични аномалии.
Някои минали заболявания, инфекции и приемът на определени лекарства могат да повлияят на плодородието.

Причини за безплодие
Lifestyle причини
Повишаването на температурата на тестисите при горещи вани, професии, които изискват дълги часове седене/шофьори/, заседналият начин на работа нарушават производството на сперматозоиди.
Консумацията на наркотици и други вредни вещества /алкохол, марихуана, кокаин, цигари, анаболи/ уврежда мъжката плодовитост. Някои лекарства за язва, високо кръвно налягане, епилепсия, депресия също водят до безплодие.
Тези лекарства не трябва лесно и необмислено да се прекъсват. Трябва да се направи консултация с лекуващия лекар и евентуално да бъдат заменени.

Прочетете още тук:


http://invitrobg.com/prichini-za-sterilitet/1548-n...

Коментари