Публикация

Директорът на Future Health - банката за стволови клетки, на визита във Варна.

На 23.10.2013 г., в Община Варна се състоя пресконференция по повод дарение на стойност 5000 лв. за Специализирана Болница За Активно Лечение по Акушерство и Гинекология - Варна ( АГ Варна ),


което ще бъде оползотворено за закупуването на фетален монитор за следене на фетална сърдечна честота и и маточни контракции, както и за пациентен монитор за реанимация. Дарението беше извършено от световноизвестния учен д-р Роджър Дейнти, MBA, който е директор на първата акредитирана Европейска частна фамилна банка за стволови клетки - Future Health Biobank.

Сър Роджър Дейнти беше официално посрещнат от Зам. кмет по Здравеопазване и Социални дейности - д-р Лидия Маринова, представител на Общински съвет - Варна, лекари, клиенти на МЦ " Афродита " - официален представител на Future Health Biobank за България и други специални гости.

Повод за дарението е желанието на проф. Дейнти да засвидетелства своето внимание към гр. Варна, където банката за стволови клетки работи успешно вече 3 години. Центърът е специализиран в ин витро услугите, съхранение на стволов и клетки от кръв и тъкан от пъпна връв и лазарна терапия.

Проф. Роджър Дейнти е основател и научен директор на лаборатория Future Health, провъзгласен е за гуру в областта на стволовите клетки. Награден е за своите услуги лично от Кралица Елизабет II, като неговата титла MBE ( Member of British Empire ) признава живот посветен на науката и обучението в Обединеното Кралство.

Цялата статия прочетете тук: http://www.afroditamc.com/news/bg/141

Коментари