Публикация

43 новооткрити случая на рак на гърдата при мъжете през м. г.

.


От рак на гърдата страдат и мъжете. През миналата година има 224 новооткрити случая на тежкото заболяване, сред които диагностицираните мъже са 43. Това съобщи снощи д-р Иван Иванов, хирург в МБАЛ „Тракия“ (бивша „Иван Рилски“)-Стара Загора. Той изнесе беседа пред многобройна аудитория в Парк-Хотел „Стара Загора“ в рамките на кампанията срещу тежкото заболяване, която тече през целия месец октомври. Тя бе организирана от болницата съвместно с AVON.д-р Иван Иванов

Рисковите фактори за рак на гърдата са около 30, най-значими сред тях са фамилната обремененост, възрастта, късното раждане, липсата на кърмене. Д-р Иванов сподели, че сред пациентите му има както 60-65 годишни мъже, така и 27-годишни жени. Открито навреме, заболяването е 100% лечимо, подчерта той. Всяка жена, всеки ден, може да се самоизследва. Знайте, че не всяка бучка в гърдите е рак, каза специалистът, като подчерта, че всеки, който има оплакване, трябва да потърси компетентна помощ.

В знак на съпричастност с болните и в памет на починалите от рак на гърдата организаторите пуснаха в небето над Стара Загора светещи фенери.

Коментари

Ина  Димитрова
1 ное 2014 12:50

Абе и мъжете имат млечни жлези, ама недоразвити!

Атанас Л
31 окт 2014 12:56

как така и при мъжете? ние нали не кърмим, то не е ли от жлезата това с рака?