Публикация

Д-р Енчев в подкрепа на нуждаещи се - всеки петък безплатен топъл обяд пред болнца "Медлайн"

Спомоществователството на известния здравен мениджър стартира на 7 ноември. Хората ще могат да получат топла храна пред входа на лечебното заведение на ул. "Филип Македонски" 37 в Пловдив,


Благотворителна акция в подкрепа на нуждаещи се хора инициира мениджърът на болница "Медлайн" д-р Невен Енчев. Всеки петък от 12 ч. ще бъде раздаван безплатен топъл обяд. Спомоществователството на известния здравен мениджър и лекар стартира от идващия петък - 7 ноември. Хората ще могат да получат топла храна пред входа на болница "Медлайн" на ул. "Филип Македонски" 37 в Пловдив, но ще трябва да си носят съдове.

"У нас има толкова много бедни хора, които се нуждаят дори и от подпомагане с храна. А силата на една държава се измерва по това как тя се грижи за бедните си и болни хора", коментирад-р Енчев.

Това не е първата благотворителна акция, която той организира и се включва активно. Преди малко повече от месецблаготворителна кампания "Топло сърце" окуражи и подпомогна пострадалите от наводненията в Мизия. Акцията бе на посолството на Държавата Израел у нас, Българския червен кръст, организацията на евреите „Шалом“, двете пловдивски болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, големи български компании и организации.

Лекари от пловдивските болници се включиха в мащабната благотворителна акция и прегледаха безплатно над 300 жители в района на Мизия. "Д-р Невен Енчев спаси дъщеря ми Зорница и тя сега ходи сама. Този път помага на на пострадалите в Мизия. Той наистина е човек с голямо и топло сърце". С тези думи тогава се обърна към участниците в инициативата „Топло сърце“ Венета Войновска. Нейната дъщеря бе успешно лекувана в МБАЛ „Медлайн“, чийто мениджър е известният лекар.

За всички големи християнски празници по инициатива на д-р Енчев в тази болница и в МБАЛ „Централ Хоспитал“ се провеждат безплатни консултации за пациентите. Благотворителна акция бе проведена в началото на октомври и в с. Белащица по повод 1000 г. от основаване на селото.

Коментари

Живко Тодоров
3 ное 2014 10:52

Дано повече хора последват този пример! Жалко е, че у нас толкова хора не могат да си осигурят дори нормална храна.

Много благородно.