Публикация

МБАЛ " Св. Иван Рилски" стана Болница " ТРАКИЯ"

.


От 27 октомври старозагорската болница  МБАЛ " Св. Иван Рилски" е с ново име- Болница " ТРАКИЯ".

Двете сгради на медицинската институция, намиращи се в центъра на града и парк " Аязмото", предлагат същите услуги на лечение както досега, но вече под  различно име.

Болница " ТРАКИЯ" е название, чрез което се стремим да обвържем болницата с географския регион  Тракия, в който  е разположена. Новото и леснозапомнящо се име ще бъде по-разпознаваемо за всички наши пациенти, включително и чуждите граждани, търсещи високотехнологично лечение в България.

Името е ще се ползва по-успешно и при международно сътрудничество с други медицински институции извън страната. Името е единствената промяна, която правим, а високо-квалифицираните ни  специалисти продължават да работят с  професионализъм и желание за здравето на пациентите ни, заявява Иван Колев, представител на инвеститора " Металик" АД.

Болница  " ТРАКИЯ"- Стара Загора е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана с високотехнологична  медицинска техника от последно поколение. В работното  заведение работят едни  от най-квалифицираните специалисти в страната в областта на хирургията, кардиологията, гинекологията, физиотерапията, урологията, неврологията, ортопедията, акушерството, гастроентерологията, очните и УНГ- болести, детски болести, образна диагностика и др.

Болница " ТРАКИЯ" е разположена в две сгради.

Първата сграда е открита през февруари 2009г. и се намира в централната градска част на Стара Загора. Втората сграда  е открита през април 2014г. и е позиционирана над стадион " Берое" до покрития с борови гори парк " Аязмото".

Коментари