Публикация

Кампанията срещу рака на гърдата на AVON „От любов към живота” дари 1000 безплатни профилактични прегледа в Стара Загора

.В рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас– „От любов към живота”, AVON България дари 1000 безплатни профилактични прегледа на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“. От тях ще могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 г. в неравностойно положение, за които държавата не покрива профилактика. В това число влизат: многодетни майки, дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания.

„Ракът на гърдата е 100% лечим, открит навреме. За съжаление много голяма част от българките нямат достъп до профилактика на болестта. С дарението на безплатните прегледи и тазгодишната кампания искаме да обърнем внимание и на по-младото поколение за нуждата от редовно посещение при специалист“, сподели Юлия Златанова, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония. „Според статистиката броят на жените с диагноза „рак на гърдата“ у нас всяка година нараства. Водени от тези плашещи факти, ние от AVON сме още по-мотивирани в усилията си да набираме средства, с които да подпомогнем битката с най-коварната женска болест“, допълни тя.

Записването на часове и самите прегледи стартират с официалното дарение и ще продължат до февруари 2015 г. Това ще се случва чрез местния партньор на кампанията – сдружение „Свят без граници“ на телефони 0884765147, 0899176112 и 0878426933.

От страна на болницата дарението прие д-р Петьо Чилингиров, управител на КОЦ – Стара Загора.„Искам да изразя признателност към AVON за направеното дарение от името на целия ни екип специалисти, които всеки ден се сблъскват с рака на гърдата. Всъщност това е една от малкото болести, които са напълно лечими“, сподели той. „Затова е изключително важна профилактиката и ранната диагностика. Благодарение на общите ни усилия през последните години броят на новорегистрираните в ранен стадий при нас са над 69%, с което достигаме най-добрите показатели в световното здравеопазване. Призовавам всяка жена да се преглежда при специалист поне веднъж годишно“, допълни д-р Чилингиров.

Благотворителната акция се реализира съвместно с основния партньор на AVON в кампанията „От любов към живота“ – “Български фонд за жените”, благодарение на който се осъществява прозрачност и контрол на мащабната програма. След дарението на ехографска апаратура през 2013г. в същата болница кампанията естествено продължава системната си политика в посока превенция и ранна диагностика, като отново напомня на жените от Стара Загора и региона, че ракът на гърдата е напълно лечим, когато е открит навреме.

За AVON

AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с годишни приходи от 10 милиарда долара. Като един от световните лидери в директните продажби, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни, независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага декоративна козметика, грижа за кожата, парфюмерия, модни продукти и бижутерия в добре познатите козметични серии: AVON Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:

Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната профилактика и диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 13 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 4000 нови случая. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

За сдружение „Свят без граници“

Опита на сдружение „Свят без граници” е основана през 2000г. и експертизата й се се базира на предоставяне на дейности и услуги директно в общността. Успешният модел на реализираните дейности е в предоставянето на мултидисциплинарна подкрепа директно в общността от експерти и професионалисти. Основните сфери на дейност на организацията са услуги по превенция на здравето- превенция на туберкулоза, сексуално-преносими инфекции и СПИН, ранно детско развитие, младежки инициативи, предоставяне на социални услуги, провеждане на обучения за социални работници, учители, представители на неправителствени организации за работа в ромска общност. Сдружението е развило широка мрежа от партньорства с общини, институции, неправителствени организации, висши учебни заведения.

" }-->

Коментари