Ботокс при свръхактивен пикочен мехур
Hill Clinic
Hill Clinic
Лечебно заведение
Ботокс при свръхактивен пикочен мехур

Ботокс при свръхактивен пикочен мехур

Лечението на свръхактивен пикочен мехур СПМ се промени при навлизането на нов метод - ботокс терапията. В Хил клиник всички пациенти са доволни от резултатите.

Свръхактивният пикочен мехур е състояние, при което силно влошава качеството на живот на пациента. То се предизвиква от твърде често съкръщаване на мускулите на мехура. Основните оплаквания са усещане за внезапна и спешна нужда от уриниране и често уриниране

Традиционният метод да се повлияе на симптомите е чрез медикаменти. Иновативна се явява терапията с ботокс, при която ботулиновия токсин се инжектира в мускула на пикочния мехур и го релаксира. След третирането пациентът задържа урина много по-дълго време и драстично се намаляват броя посещения до тоалетната. 

Ботоксът е подходящ само при определен вид уринарна инконтиненция и е препоръчително преди да бъде пристъпено към тази терапия пациентът да се подложи на уродинамика. Изследването уродинамика и ботокс терапията за СПМ в Хил клиник са рутинна дейност и постигат изключително добри резултати при пациенти със свръхактивен пикочен мехур.

Ботоксът, познат още като ботулинов токсин се произвежда от бактерията Clostridium botulinum. Той намира широко приложение в естетичната дерматология за корекция на бръчки, но и за облекчаването на редица здравословни проблеми като хиперхидроза и постоянна генитална възбуда.

Ново медицинско проучване, обхващащо на близо 250 жени с инконтиненция посочва, че след поставяне на ботокс нуждата от прием на лекарства, които да подтискат непрекъснатите и спешни позиви за уриниране отпада за повече от 6 месеца. При 70% от жените се съобщава средно три пъти намаляване на броя уринирания, което позволява да имат нормално ежедневие и добър сън.


Мнения