Публикация

Ботокс при свръхактивен пикочен мехур

Лечението на свръхактивен пикочен мехур СПМ се промени при навлизането на нов метод - ботокс терапията. В Хил клиник всички пациенти са доволни от резултатите.


Свръхактивният пикочен мехур е състояние, при което силно влошава качеството на живот на пациента. То се предизвиква от твърде често съкръщаване на мускулите на мехура. Основните оплаквания са усещане за внезапна и спешна нужда от уриниране и често уриниране

Традиционният метод да се повлияе на симптомите е чрез медикаменти. Иновативна се явява терапията с ботокс, при която ботулиновия токсин се инжектира в мускула на пикочния мехур и го релаксира. След третирането пациентът задържа урина много по-дълго време и драстично се намаляват броя посещения до тоалетната. 

Ботоксът е подходящ само при определен вид уринарна инконтиненция и е препоръчително преди да бъде пристъпено към тази терапия пациентът да се подложи на уродинамика. Изследването уродинамика и ботокс терапията за СПМ в Хил клиник са рутинна дейност и постигат изключително добри резултати при пациенти със свръхактивен пикочен мехур.

Ботоксът, познат още като ботулинов токсин се произвежда от бактерията Clostridium botulinum. Той намира широко приложение в естетичната дерматология за корекция на бръчки, но и за облекчаването на редица здравословни проблеми като хиперхидроза и постоянна генитална възбуда.

Ново медицинско проучване, обхващащо на близо 250 жени с инконтиненция посочва, че след поставяне на ботокс нуждата от прием на лекарства, които да подтискат непрекъснатите и спешни позиви за уриниране отпада за повече от 6 месеца. При 70% от жените се съобщава средно три пъти намаляване на броя уринирания, което позволява да имат нормално ежедневие и добър сън.


Коментари