Публикация

След Мизия, кампанията "Топло сърце" продължава в Пловдив

"Топъл обяд" за нуждаещи се хора всеки петък пред болница "Медлайн" под тепетата


Благотворителната инициатива "Топло сърце", стартирала в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия през септември, продължава с пловдивски адрес. Всеки петък от 12 ч. пред болница "Медлайн" ще бъде раздаван топъл обяд на нуждаещи се хора, обяви инициативата мениджърът на здравното заведение д-р Невен Енчев. За старта на инициативата в града под тепетата утре, 7 ноември 2014 г.в 12 ч., пристигапосланикът на Държавата Израел у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Дипломатът активно се включи и в кампанията в Мизия през септември, организирана от Израелското посолство, БЧК, организацията на евреите „Шалом“, болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, големи български компании и организации. Лекари от двете здравни заведения се включихатогава в мащабната благотворителна акция и прегледаха безплатно над 300 жители в района на Мизия, на хората бяха раздадени хранителни продукти, медикаменти, вещи от първа необходимост.

Сега в Пловдив,всеки петък от утре нататък, хората ще могат да получават топла храна пред входа на болница "Медлайн" на ул. "Филип Македонски" 37.Желаещите ще трябва да си носят съдове.

"У нас има толкова много бедни хора, които се нуждаят дори и от подпомагане с храна. А силата на една държава се измерва по това как тя се грижи за бедните си и болни хора", коментирад-р Енчев.

След старта на продължението на "Топло сърце" посланик Камиса Раз и д-р Невен Енчев ще обсъдят степента на готовност за разкриване на най-големия център за травми и интензивно лечение при терористични актове и аварии. Той се разкрива в болница "Централ Хоспитал" в Пловдив, под ръководството на Израелските антитерористични сили. В срещата ще участва и Яков Джераси-съпредседател на Израелско-българския институт, който само преди дни направи с излючително сериозно по мащабите си дарение на болницата . Срещата ще продължи в Alchemist Residence .

Коментари