Публикация

Започна сезонът на МЪГЛИТЕ

.


Повечето деца с астма в този период се влошават и не само, децата  склонни към по-чести разболявания също. Необходимо е през този период да се приемат имуностимуланти.

Ако са здрави дечицата може и само с имуностимуланти, ако имат астма или хронични заболявания трябва да се лекуват активно и сериозно, защото води до лоши последици.

Децата, които се разболяват трябва да избягват мъглата, запрашена обстановка, контакт с болни хора.Тези които посещават детските градини трябва да знаят, че ако има болни деца, те ще са следващите боледуващи. Ако могат да не ходят би било най-добре, за да се предпазят.

Хубаво е да се проследяват по отблизо при личния лекар и при необходимост при специалист, защото много пъти нещата се изпускат в самото начало и в последствие стават по-сложни за лечение.

Като проблем може да се каже и, че много от родителите четат различни материали в интернет и приемат самолечение, проявяват компетентност по всички въпроси. Добре е да избягват самолечението и да се обръщат към съответния специалист навременно.

Трябва да внимаваме за здравето на нашите деца, да се взимаме превантивни мерки, защото нещата се усложняват.

Коментари