Публикация

На война със старостта


Когато тръгнем на открита битка със старостта, срещу цялата рота от бръчки по лицето и недостатъци по тялото ни, задължително трябва да потърсим необходимите и подходящи оръжия за това. На помощ идва съвременната естетична медицина, която разполага с всичко необходимо, за да излезем от битката победители.

  

ХХІ век категорично наложи нови критерии за естетична визия. Вече не са на мода нито окосмените мъже, нито рубенсовият тип жени. Мъжете се заглеждат по стройни и добре поддържани жени, а жените високо оценяват хармонично изваяните мъжки тела с гладка кожа.

  

Едно е безспорно, лицето и тялото са нашата визитка към света, затова не можем да си позволим „лукса” да бъдем безразлични към това в какво състояние са те.

Всяка жена мечтае да изглежда красива и млада, независимо дали е на 20 или 50 години. Първата крачка към осъществяването на тази мечта трябва да бъде грамотното поддържане на кожата.

Ето и някои от процедурите, които доказано имат вълшебен ефект.

 

 

Ботокс Процедурата се извършва с прилагане на инжекции с ботокс. С тях се постига корекция на бръчките. Инжектирането е безболезнено, с малка игла и малко количество ботокс в няколко определени точки на лицето. Той блокира импулсите от нерва към малките лицеви мускули, които са свързани с линиите на изражението. Така мускулите се отпускат и не се съкращават. След терапия кожата става гладка, а бръчките изчезват. Специалистите споделят, че инжекциите с ботокс се използват безопасно и ефикасно от десет години за лечение на много офталмологични и неврологични нарушения. Продължителността на ефекта от инжекциите е от три до шест месеца. Много успешно е комбинирането на ботокс с някои от пълнителите за бръчки на основата на колаген и хиалуронова киселина.

 

 Химически пилинг  

Чрез него ефикасно се отстранява увреденият горен слой на кожата. Това става с разтвор на различни видове киселини. Използва се при пигментации, бръчки, белези и др. Химическият пилинг най-често се използва с козметични цели, но може също така да изглади белези от акне и дори да контролира развитието му.

 

 

Мезотерапия  

През 50-те години д-р Пистор от Франция разработва уникален терапевтичен метод от класическата медицина, който се изразява в повърхностни инжекции върху проблемните зони. Мезотерапията се използва за редукция на целулит и мастна тъкан, при косопад, при бръчки и стрии, при лечение на акне, спортни травми, ставни проблеми и др. Какъв е принципът на действие? Различни коктейли от витамини, минерали и аминокиселини се вкарват на 4 мм под кожата със специално разработен апликатор пистолет, осигуряващ безболезнена процедура.

  

Независимо от това кой метод на разкрасяване и подмладяване ще изберете, най-важното условие е първо да се консултирате с опитен дерматолог. По негова преценка могат да ви бъдат назначени и допълнителни изследвания за конкретизиране на вашия проблем, защото той може да се дължи на нарушена обмяна на веществата или заболяване на вътрешните органи. Тогава лечението трябва да започне отвътре навън. Второто и важно условие са търпението и постоянството, защото нито един от гореспоменатите методи не може да ви върне младостта и свежестта като с магическа пръчица.

Коментари