Публикация

13 ноември от 11 часа „Училище по хранене и захранване", част от информационната кампания „Първите 1000 дни...и след това".

.


Уважаеми майки и татковци,
В четвъртък, 13 ноември от 11 часа в залата на Парк-Хотел "Стара Загора" ще се проведе поредното „Училище по хранене и захранване", организирано от Болница "Тракия" - Стара Загора с подкрепата на Нестле Детско хранене, като част от информационната кампания „Първите 1000 дни...и след това".
По време на срещата педиатрите д-р Галина Кисьова и д-р Ваня Пеева ще отговарят на въпроси, свързани с темата "Защо е важно правилното захранване? Превенция на алергии и затлъстяване."

Под формата на отворени дискусии присъстващите родители на деца над 6-месечна възраст ще бъдат информирани за препоръките на СЗО относно храненето на децата.
Ще получите информация за това какво се случва с бебето в периода на захранване?
* Как да захраним правилно бебето?
* В началото на захранването, млякото продължава ли да е основна храна за бебето?
* Как да дадем 5 порции плодове и зеленчуци дневно?
* И други въпроси, които Ви вълнуват


Следващата среща ще бъде отново в четвъртък от 11 ч. - 20 ноември, отново в Парк Хотел "Стара Загора". Тогава с д-р Марлена Панайотова, специалист по педиатрия и гастроентерология в Болница "Тракия" Парк, ще имате възможност да дискутирате въпроси свързани с профилактиката на леките храносмилателни смущения чрез правилно хранене в периода на първите 1000 дни.
А на 27 ноември (четвъртък) от 11 ч., този път в Детско отделение на МБАЛ "Тракия" Парк (V-ти етаж) ще се проведе Ден на отворените врати и финално парти на нашето „Училище по хранене и захранване" с основна тема "Какво научихме за храненето през първите 1000 дни"?
Ще Ви очакваме!

Коментари