Публикация

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” СРЕЩУ ИЗВЪРШЕНОТО НАПАДЕНИЕ НАД ПРОФ. ДМН ЕЛИСАВЕТА НАУМОВА

Не протестираме срещу конкретното насилие върху нашия колега, лекар, специалист, а срещу насилието, което стана почти ежедневие у нас и заплашва всеки българин.


Потресени сме от вандалското насилие, извършено върху нашата колега проф. д-р Елисавета Наумова (на снимката) - началник на Клиниката по имунология в УМБАЛ „Александрвска” и водещ специалист по имунология и трансплантология в България и Европа. Не протестираме срещу конкретното насилие върху нашия колега, лекар, специалист, а срещу насилието, което стана почти ежедневие у нас и заплашва всеки българин. 

Не е нормално да посегнеш на човек, за да отнемеш нещо, което не е твое!
Нечовешко е да удряш и биеш беззащитен човек - независимо дали е мъж, жена или дете!
Ние лекарите сме призвани по силата на професията, която сме избрали да пазим живота, да се борим за него дори когато изглежда, че няма надежда. Всеки пациент вярва, че ние ще водим такава битка и за неговия живот. Дори и тези, които са посегнали на проф. Наумова.

И защото за нас няма разлика кой ни поверява живота си, ние призоваваме, настояваме и очакваме, като лекари и най-вече като хора, да имаме спокойствието и сигурността, които всяка европейска държава трябва да гарантира на своите граждани.


Доц. д-р Костадин Ангелов, дм
Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска”

Коментари