Публикация

Доайен на медицината от Пловдив взе наградата "Семеен лекар на 2014"

"Актавис" получи приза за платинен спонсор на Четвъртия национален конгрес по обща медицина с международно участие в Пловдив. Специалният плакет бе връчен от председателя на НСОПЛБ доц. д-р Любомир Киров.


Убеден съм се, няма да се разсърдите, че само за тази година променихме критериите за избор на "Семеен лекар на 2014". И ръководството единодушно реших призът да се връчи на един човек, отдал живота си на каузата "Обща медицина", винаги безкористно ни помага и участва в изработването на всички стандарти, наредби и всякакви нормативни документи. Той е наш учител! Да посрещнем на крака ст.н.с. д-р Георги Иванов. С тези думи се обърна доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България към препълнената зала в "Новотел Пловдив", където се проведе Четвъртият национален конгрес по обща медицина с международно участие. И връчи статуетката, изобразяваща семейство с дете, над чиито глави стои сърце, на най-възрастния лекар сред общопрактикуващите доктори.

Ще използвам чужди думи: "Имах една мечта и тя се сбъдна! Трогнат съм, много ме изненадахте!" Само това успя да каже д-р Иванов, създател на катедрата по обща медицина в Медицинския университет в Пловдив, просълзи се и се оттегли от сцената.

Страхотен, великолепен конгрес, обобщи доц. Киров, преди да обяви, че тържествената гала-вечер ще закрие звездата на родната популярна музика Силвия Кацарова. 

Преди това доц. Киров връчи на водещата световна фармацевтична компания "Актавис" специалния плакет за платинен спонсор. "Благодаря от името на изпълнителния директор Илия Пашов. За нас партньорството със съсловните организации е от изключително значение и вие винаги можете да разчитате на съдействие от наша страна", увери д-р Галя Димова, мениджър продажби при получаване на отличието.

Националното сдружение раздаде много награди за различни постижения в 8-те научни направления на конгреса, включително и на свои македонски колеги, участвали във форума. Д-р Любен Шукриев благодари на българските медици за гостоприемството и в знак на признателност подари на доц. Киров позлатено копие на златна маска от VI в. пр. н.е., намерена в Македония. 

Коментари

Браво! Заслужен приз