За да са ефективни, пробиотиците трябва да са живи
24.11.14
проф. Георги Цветанов Момеков
проф. Георги Цветанов Момеков
Фармацевт
За да са ефективни, пробиотиците трябва да са живи

За да са ефективни, пробиотиците трябва да са живи

Пробиотиците са хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект за човешкия организъм и подобрява вътрешния микробен баланс.

Наблягам на това, че те трябва да са живи, защото много фирми предлагат пробиотици, но не е лесно да се създаде продукт с възпроизводими свойства.Бактериите са предварително изсушени и когато попаднат в човешкото тяло са потенциално съживими.

Това, което отличава серията с пробиотици на ACTAVIS е сериозния качествен контрол. Полезните микроорганизми са обвити в специална обвивка, която ги предпазва от процеса на производство и от киселините на стомаха и дванадесетопръстника, като по този начин се гарантира, че те ще достигнат до червата, където ще изпълнят своето предназначение. Опаковката е другото нещо, което е изключително важно за качествата на продукта. За продуктите на ACTAVIS  се използват опаковки, които допускат минимално количество вода и осигуряват 90% преживяемост на първоначално вложените бактерии.

Във всички пробиотични продукти на ACTAVIS има патентован пребиотик, който "храни" полезните микроорганизми и подобрява шансовете им за колонизиране.

Серията Lactacare Plus намалява риска от диария от антибиотично лечение.Щамовете, вложени в продукта, са подбрани на базата на клетъчни проучвания, които доказват тяхното действие.Той е  без алергени, лактоза, животински желатин и ГМО.

Мнения