Публикация

За да са ефективни, пробиотиците трябва да са живи

Пробиотиците са хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект за човешкия организъм и подобрява вътрешния микробен баланс.


Наблягам на това, че те трябва да са живи, защото много фирми предлагат пробиотици, но не е лесно да се създаде продукт с възпроизводими свойства.Бактериите са предварително изсушени и когато попаднат в човешкото тяло са потенциално съживими.

Това, което отличава серията с пробиотици на ACTAVIS е сериозния качествен контрол. Полезните микроорганизми са обвити в специална обвивка, която ги предпазва от процеса на производство и от киселините на стомаха и дванадесетопръстника, като по този начин се гарантира, че те ще достигнат до червата, където ще изпълнят своето предназначение. Опаковката е другото нещо, което е изключително важно за качествата на продукта. За продуктите на ACTAVIS  се използват опаковки, които допускат минимално количество вода и осигуряват 90% преживяемост на първоначално вложените бактерии.

Във всички пробиотични продукти на ACTAVIS има патентован пребиотик, който "храни" полезните микроорганизми и подобрява шансовете им за колонизиране.

Серията Lactacare Plus намалява риска от диария от антибиотично лечение.Щамовете, вложени в продукта, са подбрани на базата на клетъчни проучвания, които доказват тяхното действие.Той е  без алергени, лактоза, животински желатин и ГМО.

Коментари