Публикация

СОБАЛ "Бургас" разполага с висококвалифициран екип от специалисти и супермодерна апаратура

Пациентите говорят с благодарност към лекарите и обслужващия персонал на болницата


"Имате катаракта или така нареченото перде на едно от очите. Нужна е операция и колкото по-рано, толкова по-добре", такава е категоричната диагноза на д-р Методи Иванов.

Специалистът я направи след обстоен преглед със супермодерната апаратура в единствената за Югоизточна България специализирана очна болница.

Тя е базирана в Бургас в съседство със спортна зала "Младост" в к/с "Славейков". Функционира от 2002 година, а в новия си дом е от 2008-ма. Дилемата беше дали да се доверя за интервенцията на СОБАЛ "Бургас". Алтернативата бяха клиники в София или Варна. Изобщо не се колебах. Избрах бургаския екип и явно не съм сгрешил! Операцията извърши д-р Николай Иванов. Той и неговият брат д-р Методи Иванов са съсобственици на очната клиника.

По време на интервенцията, която продължава около 15 минути, висококвалифицираният екип начело с д-р Николай Иванов прояви абсолютен професионализъм. Така доказаха, че неслучайно имат многобройни пациенти не само от Бургас и региона, но и от цяла България.

Очна болница "Бургас" извършва многоспектърна дейност - прецизна диагностика, лазерно и хирургично лечение. Тук се прилагат най-съвременните технологии, осигуряват се консултации и се извършват операции от водещи специалисти в страната. СОБАЛ "Бургас" разполага със собствен стационар с 6 стаи и 13 легла, отделени в женски и мъжки сектор.

"Пациентите, потърсили помощта ни, могат да разчитат на висококвалифициран екип от специалисти, както и на супермодерна апаратура", категорични са двамата съсобственици докторите Методи и Николай Иванови.

СОБАЛ "БУРГАС" е акредитирана с най-високата оценка за максималния срок от 5 години. Различното и новото във философията на болницата е схващането, че квалифицираният екип и модерната апаратура не са достатъчни и не са всичко, което едно лечебно заведение трябва да предлага.

"Наред с тях, с не по-малко важно значение е вниманието и уважението към пациентите", твърдят двамата съсобственици.

Че наистина е така, може да се убеди всеки прекрачил прага на специализираната очна болница в морския град.

На територията на СОБАЛ „БУРГАС” се помещава и медицински център „Младост”. Той разполага със специализирани очни кабинети, кардиологичен кабинет, кабинет УНГ, клинична лаборатория и оптика.

Следвайки модела на водещите световни здравни заведения, СОБАЛ "Бургас" и МЦ "Младост" са оборудвани със супермодерна апаратура.

Качеството на техниката е важна предпоставка за качеството на работа на специалистите, затова центърът и болницата работят с техника, произведена в Япония, САЩ, Германия и др.

Апаратите позволяват ранна диагностика на очни заболявания като катаракта (вътрешно перде), глаукома, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др., както и улавяне дори на най-малките отклонения в зрението на пациента.

Коментари