Публикация

Апарат спасява мъжете от засечки в леглото

Модерната техника за лечение на еректилна дисфункция е монтирана в пловдивската МБАЛ „Централ Хоспитал“


Първият в България апарат за неинвазивно лечение на еректилна дисфункция ED 1000 ще бъде монтиран в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив. Той ще бъде част от оборудването на новия високотехнологичен център, който се изгражда със съдействие на Израелско-българския институт, обявид-р Заприн Пепелов, мениджър на здравното заведение. В него ще бъдат предоставени възможности за лечение с най-иновативните технологии в областта на медицината, създадени от високо технологични компании в Израел.

Първите два апарата ще бъдат поставени са на фирма Medispec. Те са в областта на неинвазивното лечение чрез неореваскуларизация и са с приложение в кардиологията и урологията.

Монтираме апарат за лечение на еректилна дисфункция, защото медицината лекува в момента само симптомите, а не причините за проблема, обясни д-р Пепелов.Той спомага да се образуват колатерални кръвоносни съдове, които значително подобряват кръвоснабдяването в областта на таза и спират „засечките“ при сексуален контакт.

На 20 години един от 20 мъже има риск от еректилна дисфункция, а на 50 - един на четирима има оплаквания. Всеки мъж на 40 г. има 40% риск от еректилна дисфункция. От преходни разстройства страдат всички българи, припомниха уролози от болницата. И макар да не обичат да говорят за проблема публично, те търсят помощ при специалистите.

Световноизвестният андролог д-р Костас Константинидис ще бъде консултант в новия център. Той е председател на Европейското андрологично дружество и завеждащ на Института по андрология в Атина. Лекува пациенти на много места по света, правил е операции, с които е възвръщал мъжествеността на представители на силния пол във Франкфурт, Дубай, Оман.

Вторият апарат Cardiospec влияе положително на пациенти с исхемична болест на сърцето и служи за създаване на колатерални съдове при страдащи от нестабилна стенокардия, при които не може да се поставят стентове на съдове с размер под 2 мм. Този израелски апарат се ползва в университетската болница в германския град Есен, а резултатите при пациентите със сърдечни заболявания са изключително добри, посочи д-р Пепелов.

Той припомни, че МБАЛ „Централ Хоспитал“ повече от 3 години разполага с апарат за лечение на хронични възпалителни заболявания на ставите, който работи на сходен принцип. Пациентът провежда 3 процедури с него и забравя за болките в костите.

Коментари