Публикация

Екстракт от репей и етерични масла срещу косопад

Тинктурата за коса се използва предимно при косопад, който има овална форма (Allopezia areata), действа и при жени с оредяваща коса след бременност.


Дерматологично проучване, проведено по поръчка на швейцарска фармацевтична компания, дава удивителни резултати за повишаване плътността на косата - с 12% в рамките на 12 седмици!

Във фазата на растеж израства 8 пъти повече коса, докато при падането й се губят 19% по-малко. Освен това се подобрява кръвоснабдяването на главата и набавянето на кислород.

Изследването всъщност доказало онова, което швейцарските билкари знаели дълго време от личен опит: един вид тинктура прави косата жизнерадостна и действа срещу косопада. Течната смес от екстракт от корен на репей и етерични масла витализира кожата на главата, подсилва корена на косъма, стимулира растежа на косата и намалява падането й.

Тинктурата за коса се използва предимно при косопад, който има овална форма (Allopezia areata), действа и при жени с оредяваща коса след бременност. Бистрата течност се нанася веднъж дневно върху кожата и се втрива внимателно. При тежък косопад, от който са засегнати повечето мъже, се нарушават влагалищата на космените корени и нова коса не може да порасне.

По-различен е проблемът с косопада, който може да се избегне – при него косата пада на тласъци, но фоликулите на космите остават незасегнати. Причини за това състояние могат да бъдат намаленото кръвоснабдяване, промяната на климата, неправилното хранене, стрес, бременност или липса на хормони. В тези случаи може да се подобри кръвотокът на кожата на главата и да се стимулира естественият растеж на коса.

На този принцип действа тинктура от висококонцентриран екстракт от корен на репей и етерични масла от портокал и лимон.
Само няколко седмици по-късно върху плешивите места се появява мъх, който скоро пада, за да може на негово място да порасне здрава и силна коса.

Коментари