Когато мозъчните клетки страдат, паметта изневерява
Memostore (Мемостор)
Memostore (Мемостор)
Хранителни добавки
Когато мозъчните клетки страдат, паметта изневерява

Когато мозъчните клетки страдат, паметта изневерява

Хранителни добавки ускоряват възстановяването им, активизират познавателните им свойства, способностите им за анализ и синтез, твърди д-р Слави Станев, невролог в УМБАЛ „Св. Анна“, София

Все по-често помощ от невролог търсят млади и активни, работещи хора, с оплаквания от нарастваща и непреодолима умствена умора,  амортизация на нервната система и паметта.  Обикновено те нямат други придружаващи заболявания. Единственият им проблем е загуба или отслабване на паметта. 

При тази категория пациенти обикновено се наблюдава 

потиснатост - заради затруднено запаметяване на много информация, 

лесно изтощение при доскоро безпроблемно и рутинно натоварване. Хората отдават забравянето на различни причини –  стрес, пренапрежение, хронично недоспиване - в крайна сметка се установява, че механизмите на възстановяване на нервните клетки са забавени. 

За щастие частичната загуба на паметта и лошата концентрация може да се преодолеят с помощта на  нелекарствени прерарати -  безвредни субстанции, които не пречат на ежедневните ангажименти, а в същото време  подобряват обмяната на веществата, енергизирането чрез доставяне на глюкоза, кислород в нервните клетки на мозъчната кора. И оттам  оплакванията се облекчават и  работоспособността се възстановява.

Със затормозена памет идват предимно хора на умствения труд, работещи интензивно, претоварени от много информация и попадащи постоянно в стресогенни ситуации. Обикновено те търсят лекарска помощ в етап, в който се налага състоянието им да се подпомогне чрез медикаменти. 

Изборът на препарат обаче трябва да е такъв, че той да не пречи на обичайната работа

на концентрацията им, на шофирането, както и да съдържа достатъчно количество аминокиселини, белтъчини, витамини, които да намалят осезаемо оплакванията. Точно такъв медикамент е „Мемостор“. Той регистриран е като хранителна добавка. Няма странични ефекти  -  може да се приема всекидневно, продължително време, до настъпването на подобрение в паметта. Той доставя абсолютно всички вещества, необходими за мозъчните клетки. Моят опит показва, че когато хората си обръщат внимание навреме, още при първите признаци, ефектът от медикамента е още след 1-2 седмици. Но за най-добри резултати и трайно подобрение приемът трябва да е около 2-3 месеца. Тъй като с храната е трудно да си доставяме някои важни вещества, съставките на „Мемостор“, без да заместват пълноценния хранителен режим, улесняват възстановяването на мозъчните клетки, и то в такива важни функции като паметовите, познавателните, способностите за анализ и синтез. При доста хора дори при поява на проблеми промяната в начина на живот не е лесна, тъй като имат установени навици на работа, почивка и т.н.  В този план основна препоръка е придържането към разнообразно и пълноценно хранене.

Другата група пациенти са по-възрастни хора, почти винаги със съпровождащи заболявания - високо кръвно налягане, диабет, мозъчно-съдова болест. 

При тях вече е налице и органична промяна на мозъчната кора, износване, 

атрофия на мозъчните клетки, отговарящи за паметовите функции, за анализирането на информацията и т.н. При тази група хора „Мемостор“ има видим ефект, като може да бъде комбиниран и със съдоразширяващи препарати. Важно е да се каже, че освен за подобряване на паметта „Мемостор“ може безпроблемно да се взима във всякаква комбинация с лекарства - за сърце, за хипертония, за диабет, при възстановяване след инсулт. Той не влиза във взаимодействие с тях, не влияе по никакъв начин на кръвните показатели и не се наблюдават никакви странични ефекти.

Мнения