Уголемената простата може доведе до тежки усложнения
Palminton forte (Палминтон форте)
Palminton forte (Палминтон форте)
Хранителни добавки
Уголемената простата може доведе до тежки усложнения

Уголемената простата може доведе до тежки усложнения

Мъжете над 50-годишна възраст веднъж годишно да посещават уролог, да споделят проблемите и да преминат изследвания, които да изключат ДПХ

Уголемената простата или доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е състояние, което се наблюдава предимно при мъже над 50-годишна възраст. Статистиката сочи, че с възрастта  неговата честотата прогресивно се увеличава, като при мъжете над 60 години е близо 50%, а при 90-годишните може да достигне до 80%. Сред рисковите фактори са още расата, нелекувани хронични инфекции, достигнали простатата, фамилната обремененост - на по-голям риск са изложени мъже, чиито баща, дядо или вуйчо са страдали от ДПХ.

Урологът Д-р Надер ал Халил, дм, предупреждава, че неглижирането на проблема може да доведе до сериозни усложнения, които да влошат качеството на живот на пациента - задържане, което не позволява на пациента да изпразни докрай пикочния мехур; образуване на камъни в пикочния мехур; кръв в урината; тежки инфекции на пикочополовата система, нарушаване на бъбречната функция. 

Специалистът съветва мъжете над 50-годишна възраст веднъж годишно да посещават уролог, да споделят проблемите и да преминат изследвания, които да изключат ДПХ.
Какво да правят мъжете в напредналавъзраст и какви са възможнитге терапевтични методи, можете да разберете от интервюто с д-р Халил във в. "Животът днес".

 

Мнения