Ресвератрол намалява риска от рак заради алкохол
Ресвирол (Resvirol)
Ресвирол (Resvirol)
Хранителни добавки
Ресвератрол намалява риска от рак заради алкохол

Ресвератрол намалява риска от рак заради алкохол

Прекомерната консумация на алкохол вреди на някои клетки в организма, затова пък ресвератролът унищожава увредените клетки, които могат да причинят рак

Добре известно е, че алкохолът значително увеличава риска от рак на главата и шията. Затова изводът на учени от университета в Колорадо е любопитен. Те установили, че ресвератрол - съединение в червеното вино и мощен антиоксидант, помага за намаляване на тази опасност. Прекомерната консумация на алкохол вреди на някои клетки в организма, затова пък ресвератролът унищожава увредените клетки, които могат да причинят рак, съобщава Zee News.

Колкото повече пие един човек, толкова повече щети нанася той на своите ДНК. Някои от промените в ДНК водят до развитието на тумори. Тук на помощ идва ресвератролът, който се цели в най-опасните клетки (тези, които най-увеличават най-много риска от рак), и ги премахва. Антиоксидантът все пак не ликвидира напълно риска от рак, причинен от употребата на алкохол, а само го намалява, отбелязват учените.

В екстракта от гроздови семена се съдържат и други полезни вещества. В момента се провеждат например клинични изпитания, в които учените се надяват да разберат дали ресвератролът може да послужи за предотвратяване на развитието на рак на дебелото черво и черния дроб. Изследователите планират също да оценят ефективността от ресвератрола за профилактика и дори за лечение на рак на главата и шията, и други тумори.

Мнения

Ресвирол,ползвам при мои пациенти и с такава цел,успешно!

18 фев 2015 20:41

С един Ресвирол на ден предпазваме клетките си от вредни агенти.

За съжаление в последно време значително се увеличава броя на пациентите, които злоупотребяват с алкохолни напитки. Вечена всички тях ще препоръчвам да приемат и Ресвирол.