Публикация

Медици от МБАЛ Пловдив обогатиха опита си в болница на Груп Флоранс Найтингейл в Истанбул

Групата разполага с 4 болници в турския мегаполис, Медицински център, Истанбулски научен университет и болница съм Университета - 900 легла, 35 операционни легла, 173 реанимационни легла, 50 легла за спешна помощ.


Екип от лекари на МБАЛ Пловдив беше посрещнат в една от болниците на ГРУП ФЛОРАНС НАЙТИНГЕЙЛ в Истанбул. Медиците останаха очаровани от топлия прием, който освен традиционната презентация и разглеждане на болницата, включваше "Welcom" парти и подаръци.  

Впечаляващото - не само условията и авторитетните имена на турски лекари, но и младия екип от здравни мениджъри, който умело администрира процеса. Усмихнати и диалогични, образовани жени и мъже уверено крачат по коридорите с папки и телефони в ръце. По думите им - техен изключителен ангажимент е всеки един пациент да получи необходимата лична грижа. А чуждестранните пациенти - отговор на запитването си в рамките на 24 часа, без значение от коя част на света е направено това.

Болница Флоранс Найтингейл разполага с 11 центъра, сред които Център за кардиология и кардиоваскулярна хирургия, Онкологичен център, Център за ортопедия и спинална хирургия, Център за спешна помощ, Ин витро център, Трансплантационен център за трансплантация на хематопоетични стволови клетки. Тук е и най-големият център в Европа за трансплантация на черен дроб, бъбреци и панкреас от живи донори. Екипът има висок перформанс за трансплантация на черен дроб /500/, бъбречни трансплантации /200/ в Европа и Близкия Изток. 

Гледката отвън - внушителна сграда на 11 етажа и още 6 под земята. Вътре - модерно оборудване, но и комфортна обстановка за пациентите, място не само за тях, но и за близките им, всичко съобразено с произхода и страната, от която идват. 

Специалният ВИП етаж разполага с апартаменти, които включват няколко помещения - стая за болния, спалня за близките и всекидневна с кухненски кът, оборудван с хладилник, печки, съдомиялна машина. Всички оборудвани с плоски телевизори. А в предверието посетилите посреща секретарката на пациента, която седи на специално бюро с телефон, компютър и всички необходими офис атрибути.  И в обикновените стаи обаче пациентите се настаняват само по един. 

" }-->

Коментари