Публикация

Проф. Кръстьо Павлов: „Алфалипомакс” отлично поддържа здравето на диабетиците

Алфалипомакс е комбиниран продукт, съдържа всички съставки, необходими за организма на болния, така че не е необходимо той да търси витамини като добавка


Диабетното стъпало е причина за около 40 000 ампутации на крайниците годишно в Германия. Това посочи известният ендокринолог проф. д-р Кръстьо Павлов от Медицинския университет в Пловдив по време на среща на Дружеството на диабетиците. Събитието в  града под тепетата бе организирано със съдействието на компанията и "Екофарм", а участие взеха над 200 души.  

Те бяха запознати с новия комбиниран продукт за профилактика на диабетната полиневропатия – „Алфалипомакс”. Той е изключително подходящ за пациентите, защото освен алфалипоева киселина съдържа и витамини от група В. Болните не се затрудняват да помнят, че днес имат да изпият 4-5 таблетки, не забравят и не пропускат да изпият някоя от тях. Една опаковка покрива препоръчителния месечен курс за всеки пациент и съответства на утвърдените медицински практики, при които диабетикът дневно трябва да изпива по 600 мг алфалипоева киселина.

Проф. Павлов подчерта пред участниците в празничната предколедна среща огромното значение на профилактиката при диабетиците, за да се избегнат усложненията. Той препоръча болните да посещават редовно ендокринолог и невролог и да следят кървната си захар. Това е задача номер едно, защото захарта уврежда както кръвоносните съдове, така и нервите, изтъкна медикът. Припомни на пациентите да полагат специални грижи за краката си, като температурата на водата за миене винаги трябва да бъде под 37 градуса. 

Изключително полезен при профилактиката може да бъде препаратът „Алфалипомакс” на „Екофарм”, защото е комбиниран, съдържа всички необходими за организма на болния съставки, така че не е необходимо той да търси витамини като добавка, заяви проф. Павлов. Стратегията за профилактика и лечение на разязвяванията на диабетното стъпало може да предотврати от 50 до 85% от ампутациите, обобщи той.

Коментари