Публикация

Проф. Момеков: За да са ефективни, пробиотиците трябва да са живи

Пробиотиците са хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект за човешкия организъм и подобрява вътрешния микробен баланс.


Проф. Момеков е председател на Българското научно дружество по фармация. Той изтъква какво отличава серията Lactacare от останалите пробиотици.

Много фирми предлагат пробиотици, но не е лесно да се създаде продукт с възпроизводими свойства. Бактериите са предварително изсушени и когато попаднат в човешкото тяло са потенциално съживими. За разлика от другите фирми, Actavis комбинира живи млечнокисели бактерии с пребиотик (храната за пробиотиците) и различни витамини и минерали. 

Това, което отличава серията с пробиотици на Actavis, е сериозният качествен контрол. Полезните микроорганизми са обвити в специална обвивка, която ги предпазва от процеса на производство и от киселините на стомаха и дванадесетопръстника, като по този начин се гарантира, че те ще достигнат до червата, където ще изпълнят своето предназначение. Опаковката е другото нещо, което е изключително важно за качествата на продукта. За продуктите на Actavis се използват опаковки, които допускат минимално количество вода и осигуряват 90% преживяемост на първоначално вложените бактерии. 


Във всички пробиотични продукти на Actavis има патентован пребиотик, който "храни" полезните микроорганизми и подобрява шансовете им за колонизиране.

Серията Lactacare Plus намалява риска от диария от антибиотично лечение. Щамовете, вложени в продукта, са подбрани на базата а клетъчни проучвания, които доказват тяхното действие. Той е без алергени, лактоза, животински желатин и ГМО.

Коментари