Публикация

Медици направиха дарение на хора с психични разстройства

Със събраните средства са купени хранителни продукти, които са дарени в Защитеното жилище в село Драгаш войвода


Дни преди Коледа, за обитателите на Защитеното жилище за лица с психични разстройства в село Драгаш войвода, община Никопол, се погрижи екипът на Мобилния стоматологичен кабинет към „Медико - дентален център Св.Панталеймон” – Плевен. Д-р Деляна Борисова инициира дарителска кампания сред служителите на „МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен” и със събраните средства бяха закупени хранителни продукти, които представител на Фондацията достави като дарение в Защитеното жилище за лица с психични разстройства в село Драгаш войвода.

Дарението съвпадна с инициативата „Да направим Коледата по – добра” на Защитеното жилище. Екипът бе очарован от Коледния базар, на който бяха изложени ръчно изработени изделия от потребителите на услугата. Д-р Елиза Георгиева сподели, че искрено се надява този жест да зарадва хората от социалното заведение. Екипът на Фондацията и Медико - денталния център са приятно впечатлени от организацията на времето и условията на живот, както и от адекватната грижа на персонала на Защитеното жилище към настанените в него лица.

Фондация „Св.Иван Рилски” – Плевен, „Медико - дентален център Св.Панталеймон” – Плевен и Защитеното жилище за лица с психични разстройства в село Драгаш войвода, община Никопол, се договориха за сътрудничество през 2015 година по отношение денталното здраве на настанените лица в социалното заведение

Коментари