Публикация

Студенти от МУ-Плевен зарадваха децата от дом „Детелина“

В навечерието на празниците български и чуждестранни студенти на МУ-Плевен посетиха децата на Дом „Детелина”, лишени от родителски грижи


В навечерието на празниците български и чуждестранни студенти на МУ-Плевен посетиха децата на Дом „Детелина”, лишени от родителски грижи, за да ги изненадат с коледни подаръци, информират от учебното заведение. На благотворителната акция присъстваше ректорът проф. д-р Славчо Томов и преподаватели от висшето училище. Към инициативата се присъединиха ученици от Националното училище по изкуства „Панайот Пипков” – Плевен, които бяха изработили красиви коледни картички за децата. Те изненадаха малчуганите и с празнична музикална програма.

Средствата за благотворителната инициатива в размер на 1 950 лева бяха събрани от представителите на академичната общност – членове на академичното ръководство, български и чуждестранни студенти, както и преподаватели и служители на МУ-Плевен. Всички те взеха участие в Международния ден на културите на 12.11.2014 г.

Празникът на различните националности, чиито представители са студенти в англоезичен курс на обучение по медицина, се проведе за поредна година в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков” с цел опознаване и обединяване на различните култури и обичаи. Победители в конкурса за най-добро представяне на национална кухня, танци и носии, станаха студентите от Непал.

Коментари