Публикация

МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА НИКОЛА БОТЕВ

Той и неговата майка от една година водят тежка битка с най-коварната болест – рак


Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен пое инициативата и стартира кампания за набиране на средства за лечението на 22-годишния плевенчанин Никола Ботев. Той и неговата майка от една година водят тежка битка с най-коварната болест – рак. След поставяне на диагнозата - инфламаторен миофибробластен тумор, са направени три операции на лявото му рамо.

За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване и контрол на здравословното му състояние е констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направени са консултация с лекари - специалисти от болница Анадолу, Филиал на Джон Хопкинс Медисин в Истанбул. За да има успех лечението му в Турция е необходимо до месец да бъде направена спешна операция на белия дроб и рамото. За тази операция са необходими минимум 27 000 евро. За лъчетерапията, която ще следва, също ще са нужни средства. Семейството му не е в състояние да осигури такава сума.

Екипът на МЦ КИРМ Плевен вече дари средства за лечението на Ники. Обръщаме се към всички наши близки, колеги и приятели – ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ!

Банковата сметка, по която всеки, който може и иска да помогне, да внесе срества за лечението на Никола Ботев е:

БАНКА ОББ АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940

Коментари

А какво казва Комисията за лечение в чужбина на МЗ? Отказва ли да подпомогне случая? Доколкото се разбира, адекватно лечение не може да се осъществи у нас. Тогава всеки пациент има право да получи финансиране за чужбина. Поне така е на теория.