Публикация

МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА НИКОЛА БОТЕВ

МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА НИКОЛА БОТЕВ

Той и неговата майка от една година водят тежка битка с най-коварната болест – рак


Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен пое инициативата и стартира кампания за набиране на средства за лечението на 22-годишния плевенчанин Никола Ботев. Той и неговата майка от една година водят тежка битка с най-коварната болест – рак. След поставяне на диагнозата - инфламаторен миофибробластен тумор, са направени три операции на лявото му рамо.

За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване и контрол на здравословното му състояние е констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направени са консултация с лекари - специалисти от болница Анадолу, Филиал на Джон Хопкинс Медисин в Истанбул. За да има успех лечението му в Турция е необходимо до месец да бъде направена спешна операция на белия дроб и рамото. За тази операция са необходими минимум 27 000 евро. За лъчетерапията, която ще следва, също ще са нужни средства. Семейството му не е в състояние да осигури такава сума.

Екипът на МЦ КИРМ Плевен вече дари средства за лечението на Ники. Обръщаме се към всички наши близки, колеги и приятели – ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ!

Банковата сметка, по която всеки, който може и иска да помогне, да внесе срества за лечението на Никола Ботев е:

БАНКА ОББ АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940

Коментари

15 яну 2015 15:07

А какво казва Комисията за лечение в чужбина на МЗ? Отказва ли да подпомогне случая? Доколкото се разбира, адекватно лечение не може да се осъществи у нас. Тогава всеки пациент има право да получи финансиране за чужбина. Поне така е на теория.